14 Ağustos 2013 Çarşamba

Hamilelikte Kabızlık İçin Ne Yapılabilir?

Sponsorlu Bağlantılar:

HAMİLELİKTE KABIZLIK İÇİN NE YAPILABİLİR?

Hamilelikte en sık rastlanan sorunlardan bir tanesinin kabızlık problemi olduğunu görmekteyiz. Hamilelik süresince görülebilen kabızlıktan kurtulmak için ilk dikkat edilecek nokta günlük alınan sıvı miktarıdır. Hamilelik süresince bol sıvı alınmalıdır. Günde en az 3 litre sıvı almak gereklidir. Ayrıca kabızlık problemini atlatmak için bu hassas dönemde düzenli beslenmeye ve beslenmelerde yediklerimize mutlaka dikkat etmemiz gerekir. Hamilelikte anne adayının yanısıra bebeğin de beslenmesi için anne adayları; sebze, meyve, et, süt ve diğer tüm temel besin ihtiyaçlarını yeteri kadar almalıdır. Dengeli beslenmeyle birlikte bol sıvı tüketimi yapıldığında kabızlık sorunu çok büyük oranda gerileme gösterir.

Bu dönemde zayıflayan bağırsak hareketlerini arttırmanın yollarından bir tanesi de egzersiz yapmaktır. Aşırıya kaçmadan egzersizlerini de yapan bir anne adayı kabızlık sorunundan büyük oranda kurtulabilir.

Hamilelikte kabızlığa neden olan etkenlerden bir tanesi de bu süreçte kullanması için anne adaylarına verilen demir ilaçlarıdır. Demir ilaçlarının kullanımı kabızlığı arttırıcı bir yapıya sahiptir fakat yeterli sıvı alımı, dengeli-düzenli beslenme ve egzersiz ile kabızlığın üstesinden kolaylıkla gelinebilir.