2 Eylül 2013 Pazartesi

Anne Sütü Bebeği Hangi Hastalıklardan Korur?

Sponsorlu Bağlantılar:

Anne Sütü Bebeği Hangi Hastalıklardan Korur?

Yapılan araştırmaların neticesinde bebeğe anne sütünün verdiği katkı diğer hiçbir besin türlerinde mevcut olamamakta, bebeğin sağlıklı gelişiminde anne sütü en önemli faktör olmaktadır. Anne sütü, bebeğin alerjik rahatsızlıkları, enfeksiyon hastalıkları, diyabet ve obezite gibi daha bir çok hastalıktan korumaktadır. Yapılan araştırmalarda anne sütü ile kız beklerin meme kanserine yakalanma riskinde önemli bir katkı ile önleyicilik sağladığı da görülmektedir.

Besin kaynağı olarak bir bebek için anne sütü vazgeçilmezdir. Sağladığı sayısız faydası ile bebeğin sağlıklı gelişimine olumlu etkisi olan anne sütü, her geçen gün araştırmalarda yeni faydaları ile gündem oluşturmaktadır. Bugün anne sütü ile bebekler, lösemiden meme kanserine kadar pek çok hastalığın önüne geçtiği araştırmalar neticesinde ortaya çıkmaktadır.

Anne sütü alan bebeklerde alerjik hastalıklar başta olmak üzere şeker hastalığı, ishal, enfeksiyon hastalıkları ve benzeri hastalıklardan korunma gerçekleşmektedir. Bağışıklık sistemine olan faydası ile bilinen anne sütü sayesinde lösemi yüzde dokuz, lenfoma yüzde yirmi dört oranında daha az görülmektedir. Anne sütü ayrıca ilk aylar ile son aylar arasında farklılık göstermektedir. Son aylarda yağ oranı daha yüksek olan anne sütü ile bebeklerde obezitenin önüne geçilebilmektedir. Anne doğum sonrasında bebeğe verdiği süt ile kolostrum yani yaşamsal önem taşıyan sütü de vermiş bulunmaktadır. Enfeksiyonlara karşı direnci çok düşük olan bebek için oldukça önemli bir anlam taşıyan bu uygulama yerine bebeklere şekerli su benzeri başka maddeler verilmesi aynı katkıyı sağlamamaktadır.

Anne sütü bebeğe ilk altı ay süresince tek başına verilmeli, geriye kalan iki yıl içinde de yardımcı gıdalarla beraber verilmelidir. Burada gözlerden kaçmamsı gereken bir husus, bebeğin iki yıl boyunca kilosunun takibe alınmasıdır. Kilo bebeğin yeterli anne sütü alıp almadığının bir işareti olmaktadır. Anne sütünün bol olması için öncelikle sık aralıklarla emzirmenin gerçekleşmesi gerekmekte, akabinde memeye masaj uygulaması yapılması uygun bir yöntem olmaktadır. Ayrıca dereotu, nane ve maydanozdan yapılan çaylar anne sütünün artmasına olanak sağlamaktadır. Anne sütü, buzdolabında yirmi dört saat derin dondurucuda ise altı ay kadar rahatlıkla saklanabilmektedir.

İlgili aramalar: anne sütü bebeği hangi hastalıklardan korur? anne sütü bebeği hastalıklara karşı korur mu? anne sütünün faydaları nelerdir? anne sütünün önemi nedir?