8 Eylül 2013 Pazar

Sırttaki Kıllara Lazer Epilasyon Nasıl Yapılır?

Sponsorlu Bağlantılar:

Sırttaki Kıllara Lazer Epilasyon Nasıl Yapılır?

Epilasyon tedavileri günümüzde kadınların ilgisini çektiği kadar erkeklerin de ilgisini çekmekte, bu konuda en etkili yöntem olarak bilinen lazer epilasyon ile taleplere daha sağlıklı çözümler sunulmaktadır. Lazer epilasyon göz kapağı çevresi dışında vücudun tüm bölgesine dört ya da beş saat süren bir çalışma ile kısa sürede gerçekleşmektedir.

Sırt bölgesine epilasyon çalışması genelde erkeler tarafından tercih edilmektedir. Diğer tedavi yöntemlerine göre kolay ve hızlı sonuç veren lazer epilasyon, sırt bölgesi gibi geniş bir bölgede ağrısız uygulanabilirliği nedeniyle de önemli bir tercih olmaktadır. Lazer epilasyon tedavisi ile sırt bölgesinde azalma ve zamanla incelme görülmektedir.

Yalnızca görünüm ve estetik açıdan olmamakla beraber sırt bölgesi kıl yapısı nedeniyle iltihaplara maruz kalabilen erkekler için epilasyon oldukça verimli sonuçlar veren seçenek haline gelmiştir. Sırt bölgesinde kıllar, diğer bölgelerin aksine daha derin bir noktada bulunduğu için dio lazer epilasyon tercihi kullanılmakta ve başarılı sonuçlara kolayca imza atılmaktadır.

Lazer epilasyon çalışma prensibi olarak kılın renk maddesi olan melanin pigmentine duyarlılık göstermekte, melanin dışındaki dokulara zarar vermemektedir. Lazer ışığı, kıl içinde köke kadar inmekte ve bu noktada ısı meydana getirerek hücrelerin tekrar kıl üretimlerini engellemektedir. Soğutma işlemi ile de desteklenen teknik ile kılın yok edilmesinde önemli bir kazanç sağlanmaktadır. Soğutma sistemi aynı zamanda epilasyon işlemi sırasında cildin zarar görmesini engellemekte ve acıyı engellemektedir. Lazer epilasyon çalışması süresince karıncalanma olmasına karşın, tedaviden sonra hafif bir kızarıklık olmakta bu kızarıklık bir saat ile bir gün içinde kendiliğinden geçmektedir.

Açık renkli kılların tedaviye daha dayanıklı olmaktadır ve açık renkli kıllar için daha fazla seans gerekmektedir. Sırt bölgesinde bulunan kılların yok edilmesi dört ile on seans arasında olmaktadır. Kılların derinliği, kalınlığı ve rengi lazer epilasyon tedavi seansı uygulamasında değişiklik göstermektedir.

Lazer epilasyon tedavisine gelmeden bir ay kadar önce ağda gibi kılları kökünden alan uygulama gerçekleşmemelidir. Kılları kökünden alan hiçbir uygulama lazer epilasyon çalışması için uygun değildir. Tedaviye gelirken kılları boyama veya sarartma işlemi yapılmamalı, peeling gibi işlemler on beş gün öncesinden bırakılmalıdır.

İlgili aramalar: sırttaki kıllara lazer nasıl yapılır? sırta lazer yapılır mı? sırt kıllarına lazer epilasyon olur mu? sırt bölgesindeki kıllara lazer nasıl olur?