6 Eylül 2013 Cuma

Yüze Lazer Epilasyon Yapılır Mı?

Sponsorlu Bağlantılar:

Yüze Lazer Epilasyon Yapılır Mı?

Bilinen en etkili epilasyon tedavi yöntemi olan lazer epilasyon, son yıllarda gittikçe yukarı tırmanış sergileyerek yaygın bir kullanım ve tercih oluşturmaktadır. Tüy, kıl ve batık kılların yok edilmesinde uzun dönem etkisini gösteren lazer epilasyon bütün vücuda kullanımı mümkün olmaktadır. Lazer epilasyon vücudun tamamına uygulanırken, yalnızca göz kapağı çevresine uygulama gerçekleştirmemektedir. Lazer epilasyon çalışmalarında günümüzde en çok tercih edilen uygulama bölgesi olarak kadınlar açısından yüz bölgesi önceliğini korumaktadır.

Lazer epilasyon diğer tedavi yöntemlerine göre daha az ağrı oluşturan ve kolay alışkanlık kazanan bir yöntemdir. Bu nedenle ciltte herhangi bir yara izi oluşturmadığı gibi hafif kızarıklık dışında ciltte kalıcı izler bırakmamaktadır. Lazer epilasyon uygulaması, on iki yaşını doldurmuş kadın veya erkek fark etmeden herkese uygulanabilmektedir. Ancak bunun yanı sıra uygulama yapılmayacak bazı durumlarda söz konusu olmaktadır. Bu durumların başında sedef ve benzeri cilt rahatsızlığı olanlar gelmektedir. Lazer epilasyon ayrıca sara nöbeti geçirenlere, kalp pili kullananlara uygulanmamaktadır. Süt verme döneminde olan annelerin göğüs bölgelerine ve bronzlaşmış ciltlere de uygulanmaz.

Lazer epilasyon yüz bölgesine uygulanabilir, fakat uygulama sonrası ılık duş almalı, kese ve peeling işlemine en az bir hafta ara verilmeli, cildi tahrişten uzak tutmalıdır. Hafif kızarıklığın görüldüğü durumlar genelde bir saat ile bir gün içerisinde geçmektedir. Lazer epilasyon tedavisi sonrasında üç gün süre ile güneşe çıkılmamalı, çıkılması mecburi durumlarda ise yüksek koruyuculu kremler kullanılmalıdır. Lazer epilasyon tedavisi almış bir kişinin on gün kadar bir süre içinde direk güneşlenmesi tavsiye edilmemektedir. Cildi aşır hassaslık gösteren kişilerde kızarıklık bir günden fazla sürmekte tedavi ile kolayca geçmektedir. Lazer epilasyon uygulaması gerçekleşenlerin ayrıca solaryuma girmeleri de tavsiye edilmemektedir.

Lazer epilasyon uygulamasından sonra yüz bölgesinde oluşan kızarıklık tam geçmeden makyaj malzemelerinin kullanımı tavsiye edilmemektedir. Ayrıca lazer epilasyon seansları yüz bölgesinde bulunan kıl folikül sayısının diğer vücut bölgelerine göre daha fazla olmasından dolayı seans aralığı bir ile bir buçuk ay arasında değişiklik göstermektedir. Lazer epilasyon, doğru uygulama gösterdiği takdirde hiçbir iz bırakmamaktadır.

İlgili aramalar: yüze lazer epilasyon yapılır mı? surata lazer epilasyon yaptırılabilir mi? yüze lazer olur mu? yüz kılları lazerle alınabilir mi?