24 Kasım 2013 Pazar

Bamyanın faydaları

Sponsorlu Bağlantılar:

Bamyanın faydaları

Sofralarda pek sevilmeyen bitkilerden biri olan Bamya, aslında insan sağlığı açısından son derece önemli faydaları olan bir bitkidir ve uzmanlar tarafından aralıklarla mutlaka tüketilmesi tavsiye edilmektedir.
bamyanın yararları

Kalsiyum, magnezyum ve manganez gibi mineraller açısından çok zengin bir bitki olan bamya, bağışıklık sistemi üzerinde onarıcı ve güçlendirici etkiye sahiptir. Özellikle halsizliğin giderilmesinde sıklıkla başvurulması gereken bir gıdadır. Yüksek oranda K ve C vitamini içeren bamya kemiklerin güçlendirilmesinde önemli görevler üstlenir.

Çözünebilir ve çözünmez lifler içeren bamya, vücuttan toksin atılması sırasında önemli bir ilaç niteliği taşır, sindirim sistemini rahatlatıcı etkilere sahiptir. Stres, depresyon ve sinir sistemi üzerinde olumlu etkilere sahip olan bu gıda, aynı zamanda retinayı koruyan etkiler üretir ve kataraktın tedavisinde başvurulan gıda türlerinden biridir. Cinsel yönden kuvvet verir. Saymakla bitmeyecek denli yararları olan bamya, uzmanlar tarafından soframız mutlaka bulundurulması gereken bir bitkidir.

İlgili aramalar: bamyanın faydaları