15 Kasım 2013 Cuma

Hamilelikte bacakta ağrı

Sponsorlu Bağlantılar:

Hamilelikte bacakta ağrı

Hamilelikler sırasında görülen bacak ağrıları, gebeliklerin erken dönemlerinde gebelerin yüzde otuzunda, sonuna yaklaşmış gebeliklerde ise yüzde yetmiş seviyesinde görülmektedir. Hamile bayanların en fazla şikayet ettiği konulardan biri olan bacak ağrıları aslında oldukça tehlikeli sonuçlara da neden olabilirler.

Gebelikle birlikte vücutta bazı değişikliklerin olduğu hepimiz tarafından bilinmektedir. Bu değişikliklerden biride normal kan dolaşımından yüzde yirmi oranında artmış kan dolaşımıdır. Gebelikle birlikte vücutta bazı değişikliklerin olduğu hepimiz tarafından bilinmektedir. Bu değişikliklerden biride normal kan dolaşımından yüzde yirmi oranında daha fazla kan dolaşımının olması ve bebeğinde bu kanla beslenmesi durumudur.

Günde 1 litre civarında olan bu artış, dolayısıyla kalbin daha hızlı çalışması ve özellikle toplardamarların kanı kalbe çok daha fazla taşıması anlamına gelmektedir. Uzun süre ayakta durmak toplardamarların ayaklardaki kanı kalbe taşımakta daha da fazla zorlanması anlamına gelmektedir. Hamileliğin son dönemlerinde bebeğin kafasının kalçalara doğru oturması bu bölgedeki toplardamarların iyice sıkışmasına ve dolayısıyla daha fazla zorlanmaya sebep olmaktadır. Dolayısıyla ağrı oranı daha fazla artmaktadır. Özellikle varisler üzerinde etkili olan bu durum yüzünden, hamilelik sırasında varis çorabının kullanılmasını gerektirebilir. Potasyum oranı yüksek olan muz yemek ve bacaklarınızı olabildiğince kalbinizden yüksekte tutmanız bu durumu hafifletecek çözüm önerileridir. Bacak ağrılarının sürekli olarak kontrolde tutulması ve uzun süre ayakta kalınmaması ise diğer önlemlerdir.

İlgili aramalar: hamilelikte bacakta ağrı neden olur? gebelikte bacak ağrısı