23 Kasım 2013 Cumartesi

Limon kabuğunun faydaları

Sponsorlu Bağlantılar:

Limon kabuğunun faydaları

Halk arasında da bilindiği üzere yemeklerimize, salatalarımıza ekşilik vererek büyük bir lezzet katan limonlar aslında muhteşem bir sağlık deposudur. C vitamini açısından oldukça yüksek bir potansiyeli olan limon, bunun yanı sıra diğer bazı vitaminlere de sahiptir. Limonun kabuğu en fazla vitaminin olduğu bölgesidir.

Limonların kabuklarının iç kısmında bulunan beyaz etli bölüm ise acı bir tada sahiptir ve bu kısım dikkatle temizlenerek, rendelenme veya kaynatma gibi çeşitli şekillerde kullanılabilir. Romatizmal ağrılar, baş dönmesi, adet düzensizliği, mide ve vücut ağrıları, damar tıkanıklığı, nezle, karaciğer ve safra kesesi temizlenmesi, kemiklerin güçlenmesi, çeşitli kanser tedavilerinde olumlu sonuçlar gibi sağlıksal olarak son derece önemli faydalar sağlamaktadır. Limon kabuğu içerisinde bulunan kalsiyum sayesinde kemiklerin güçlenmesi, kabukta bulunan bir şeker sayesinde yağ yakımını hızlandırması, ağza ferahlık vermesi gibi saymakla bitmeyecek faydalar sağlamaktadır.

İlgili aramalar: limon kabuğunun faydaları nelerdir? limon kabuğu faydalı mıdır? limonun kabuğu yenir mi?