28 Kasım 2013 Perşembe

Taze fasulye ve taze fasulyenin faydaları

Sponsorlu Bağlantılar:

Taze fasulyenin faydaları

taze fasulyenin faydaları, yeşil fasülyenin yararları
Ülkemiz besin düzeninde önemli oranda tüketilen sebzelerin başında gelen taze fasulye, lifli, çeşitli mineralleri ve vitaminleri yüksek oranda içeren ve aynı zamanda kalori oranı son derece düşük bir bitkidir. Lifli bir besin türü olan taze fasulye, sindirim sistemini rahatlatıcı, kabızlığı önleyici ve sindirim sisteminde oluşabilecek kanser türlerini önleyici bir işleve sahiptir. Kalori oranı ve yağ oranı son derece düşük olan bu bitki, özellikle zayıflamak amaçlı yapılan diyetlerde başrollerde yer alır.

Yüksek miktarda A vitaminine sahip olan taze fasulye, bu nedenle bağışıklık sistemini güçlendirici, yaşlanmanın etkilerini geciktirici ve göz sağlığı açısından önemli derece etkiler sağlamaktadır. İçerisinde bulunan antioksidanlar sayesinde, vücuttaki zararlı toksinlerin dışarıya atılmasında da önemli bir rol üstlenir.

Folik asit olarak bilinen folat miktarı oldukça yüksek bir besin maddesi olan taze fasulye bu nedenle özellikle hamilelik öncesi ve hamilelik sırasında bayanların tüketmesi gereken besinlerin başında gelir. B6, B1 ve C vitamini açısından da zengin olan fasulye, bağışıklık sistemini güçlendirerek birçok hastalığa karşı vücudun dirençli olmasına yardımcı olur. Tazeliğini çabuk yitiren bir bitki olması sebebiyle, bekletilmeden tüketilmesi tavsiye edilen taze fasulye, zihin ve beden yorgunluklarının giderilmesinde, zehirlenmeler sonrasında toksinlerin dışarıya atılmasında da önemli oranda yardımcı olan bir gıda türüdür.

İlgili aramalar: taze fasulyenin faydaları nelerdir? yeşil fasülyenin yararları nelerdir?