4 Aralık 2013 Çarşamba

Bebeğin gece çok sık uyanmasının nedeni nedir?

Sponsorlu Bağlantılar:

Bebeğin gece çok sık uyanmasının nedeni nedir?

Bebeklerin sık şekilde uyandıkları bir uyku düzensizliğinin birden fazla sebebi vardır. Öncelikli sebep bebeklerin uykularını alamamasından sık şekilde uyanmaya alıştıkları bir uyku düzensizliği, gerekli olan uykuyu alamadıkları için daha fazla uykusuzluğa neden olabilir.

Uyudukları odanın, gürültü, fazla aydınlık, havasız, çok sıcak veya çok soğuk olması gibi birçok koşul, bebeklerin uyku düzenleri açısından olumsuz etkiler yaratabilmektedir. Bebeklerin çok ve uzun süreli uyku uyuması gelişimlerinin doğru yönde ve sağlıklı olabilmesi için bir zorunluluktur. Sık şekilde uyanan bebeklerdeki bu düzensizliğin nedeninin tespit edilerek, olabildiğince çabuk şekilde ortadan kaldırılması ve yeni bir uyku düzeni oluşturulması gereklidir. Halk arasındaki yanlış bir kanı, bebeklerin aç oldukları için sıklıkla uyandıkları biçimindedir. Bu durum sık uyanan bebeklerin, düzensiz uykularına en az neden olan etkidir. Bu sebeple anne sütünden mamaya geçen anneler bulunmaktadır ve bu büyük bir hatadır.

Annelerin içtikleri kahve, kola ve çay gibi kafeini yüksek içeceklerin, fazla tüketimi anne sütü aracılığıyla bebeklere geçmesi durumunu oluşturarak, bebeklerde uykusuzluk yaratabilen bir diğer etkidir.