6 Aralık 2013 Cuma

Burun Estetiğinde Anestezi

Sponsorlu Bağlantılar:

Burun Estetiğinde Anestezi

Burun bildiğimiz üzere vücudumuzda basit gibi duran fakat ameliyatı tıbben en zor geçen kısımlardan biridir. Estetiğin boyutuna ameliyat süresi uzayabilir veya kısalabilir. Doktor daha önceki tecrübelerine göre anestezi için vereceği narkozu ayarlar. Neredeyse hiçbir doktor burun estetiği için lokal anestezi kullanmaz. Her zaman genel anestezi uygulanarak burun estetiği yapılır.

Lokal anestezi bölgeseldir ve burun ameliyatında bilincin açık olduğunda panik yapılır ve kalp atış hızın panikten dolayı artabilir. Bundan dolayı çoğu insan için lokal anestezi yerine genel anestezi yapılır. Eğer panik yapabilecek biri iseniz ve ameliyatta uyanma ihtimalinizi düşünürseniz bunu doktora söyleyin ve doktorunuzdan sakinleştirici isteyebilirsiniz. Bu sizin hem ameliyata girmeden önce yatışmanızı hem de ameliyat sırasında uyanmanız durumda sizin panik yaparak ortalığı birbirine katmanıza engel olacaktır.

Anestezi olacaksanız o gece saat 24 olduktan sonra hiçbir şey yiyip içmemeniz lazım. Bunu size doktorunuz söyleyecektir. Kesin ve net süreleri her zaman doktorunuz daha iyi bilir. Fakat ameliyattan sonra anestezinin etkisi tam geçene kadar 2 3 saat yine sıvı bir şey vermezler. Boğazınızda kurusa yalvarsanız da bunu yapmazlar. Şimdiden kolay gelsin diyelim.

İlgili aramalar: estetik burun ameliyatında anestezi nasıl olur? burun estetiğinde genel mi yoksa lokal anestezi mi tercih edilmelidir?