5 Ocak 2014 Pazar

Hamilelikte başlayan hemoroit sorunu

Sponsorlu Bağlantılar:

Hamilelikte başlayan hemoroit sorunu

Hemeroit gerek gebelik sırasında gerekse normal yaşamda yaşam kalitesini olumsuz etkileyen ve sıkıntılı süreçlerin yaşanmasına sebep olan bir hastalıktır. Hem çeşitli kanama ve ağrılara neden olan hemeroit, ayı zamanda bu bölgenin temizlenmesi konusunda da çeşitli zorluklar ortaya çıkarıyor.

Gebelikler sırasında ortaya çıkan hemeroitlerin bir kısmı kendiliğinden geçebildiği gibi, devam eden bir rahatsızlık türü olarak kaldığı da görülmektedir. Kişiden kişiye değişmekte olan bir çok özellik bu rahatsızlığın oluşma ve geçme süreçleri üzerinde etkili faktörlerdir. Hemeroitlerin kendiliğinden iyileşme süreçleri bölgede genişlemiş olan damarların kendilerini ne kadar toparlayacağına ve kişinin bölgeye ne kadar iyi bir bakım uyguladığına bağlı olarak ta değişiklik gösterebilir.

Bazı annelerde doğumun hemen ardından çıkabilen hemeroit, Rahmin boşalmasına bağlı olarak, bağırsakların boşaltılması sırasında yaşanan güçlükler kabızlığın ortaya çıkması ve bu duruma bağlı olarak hemeroitler oluşabiliyor. Gebelik sırasında veya normal yaşamda her zaman için en etkili önlem bol sıvı tüketimi ile birlikte bol miktarda lifli gıda tüketimi ve düzenli bir şekilde bağırsaklarımızın hareket etmesini sağlamaya çalışmaktır. Bazı durumlarda hafif bazı ilaçlar ile hemeroit tedavisi uygulansa da uzman bir doktor eşliğinde ilaç alımı yapılmalıdır. Hemeroit tedavisinde kullanılan bir takım ilaçlar bağırsaklarda hareketliliğin artmasına sebep olan ilaçlardır ve bağırsak hareketlerinin aşırılaşması, olağanın dışına çıkması doğum sürecinin kendiliğinden başlamasına da sebep olabilir. Bu nedenle ilaç kullanımı ve dozajı mutlaka doktor kontrolünde olmalıdır.

İlgili aramalar: hamilelikte başlayan hemoroid sorunu, gebelikte hemoroid problemi, hamileyken hemoroit olması