22 Şubat 2014 Cumartesi

Hamileliğin 33. Haftası

Sponsorlu Bağlantılar:

Hamileliğin 33. Haftası

33. haftada yalancı doğum sancıları artmaktadır. Karnınızın tamamen büyüdüğü 8 aylık bir dönemdesiniz. Gece uykularınızı artık düzene girmektedir. El ve parmaklarda uyuşma, ayaklarda şişme olabilir. Bu dönemde şiddetli baş ağrıları, el ve yüzde şişmeler, bulantı, kusma, karın ağrısı gibi şikayetleriniz varsa mutlaka doktorunuza görünmelisiniz. Bu belirtiler tansiyon yüksekliği, vücutta şişme gebelik zehirlenmesi gibi bir durum olabilir. Hareketleriniz bu dönemde daha da zorlaşmaktadır. Sürekli kendinizi rahat hissedeceğiniz pozisyonlarda oturmalı ve yatmalısınız.
hamileliğin 33. haftası, hamilelikte 33. hafta neler olur, gebeliğin 33. haftası yaşananlar nelerdir
Hamileliğin 33. haftası içinde bebeğinizin boyu 47 cm, kilosu ise 1900 gram civarında olup bebeğiniz hızla kilo almaktadır. Bebek zamanının çoğunu uykuda geçirir. Kemikleri sertleşir ve iskelet yapısı tamamen oluşmaya başlar. Akciğer oluşmuş ve kendi kendine nefes almaya başlar. Bebek anne karnında diz ve dirsekleri bükülmüş, bacakları ve kolları vücudun önünde çapraz şekilde durmaktadır. Sinir hücrelerinin hızla gelişmesi sonucu hissedebilir, duyabilir, ışığa duyarlıdır, göz bebekleri küçülüp, büyüyebilir.

Hamileliğin 33. Haftasında doğuma oldukça az bir zaman kalmış, anneyi de farklı bir heyecan sarmıştır. Gebelik döneminde annenin ilaç kullanımı sadece doktor kontrolünde olmaktadır. Hamilelik süresince folik asit ve vitamin dışında zorunlu kalmadıkça ilaç kullanmamalıdır. Ağrı kesiciler bile basit bir ilaç olarak görülmemeli, çünkü farklı yan etkiler bebeğinizi ve sizi etkileyebilir. Kalp hastalıkları sebebi ile kardiyolog kontrolünde, düşük dozda aspirin kullanılabilir. Hamilelikte gebelik zehirlenmeleri, tekrarlayan düşükler gibi durumlarda doktor kontrolünde izin verilmektedir. Gebeliğin son aylarında yüksek dozda aspirin kullanımı bebeğin kalbinde yapısal bozukluklara neden olduğu bilinmektedir. Aspirin trombositlerin bir araya gelmesini engellediği için doğumda aşırı kanamaya yol açmaktadır. Antibiyotik, ağrı kesici, ateş düşürücü, hangi tür ilaç olursa olsun doktorunuza danışmadan hiçbir ilaç kullanmamalısınız.

İlgili aramalar: hamileliğin 33. haftası, hamilelikte 33. hafta neler olur? gebeliğin 33. haftası yaşananlar nelerdir?