25 Şubat 2014 Salı

Hamilelikte Annenin Beslenmesi Bebeği Etkiler Mi?

Sponsorlu Bağlantılar:

Hamilelikte Annenin Beslenmesi Bebeği Etkiler Mi?

Halk arasında yaygın bir inanış olan annenin beslenme alışkanlığının, çocuklarının karakterleri üzerinde çeşitli etkilerin olması tespitinin, tıp açısından herhangi bir dayanağı bulunmamaktadır. Anne ve bebek sağlığı, hamilelik aşamaları için uluslar arası olarak sürekli yapılan çalışmalar devam etmektedir. Bununla birlikte bugüne kadar bu konuda yapılan araştırmalardan herhangi bir olumlu sonuç edinilmemiştir.
gebelikte beslenme
Yapılan araştırmaların sonuçlarına göre bu konuda ki tek etki annenin çok severek yediği besinlerin tatları amniyo sıvısı üzerinden bebeğe ulaştığı için, doğumdan sonra bebekte yaşamında bu yiyecekleri sevebiliyor. Bununla birlikte kesin bu şekilde olacağına dair bir işaret de bulunmamaktadır.

Bu nedenle özellikle annelerin hamilelik dönemlerinde sağlıklı ve dengeli beslenmesi, normalde çocukların sevmedikleri bilinen sebze, meyve, vitamin ve mineral ağırlıklı gıdaların sık tüketilmesi, doğumdan sonra bebeğinizin bu gıdalara alışması nedeniyle kolaylıkla tüketeceği besinler arasında olur. Dolayısıyla çocuğunuzun yaşamında neleri severek tüketeceğini kısmen belirleme şansına sahipsiniz.

Bu nedenle özellikle süt, peynir ve belli başlı bazı sebzelerin hamilelik sırasında anne tarafından sık ve sevilerek tüketilmesi, bebeklik ve çocukluk döneminde çocuğunuzun bu tür gıdaları yemesine büyük katkı sağlayan bir durumdur. Bu durumda gebeliğin her açısında olduğu gibi bu açıdan da anne adaylarına oldukça yüksek bir sorumluluk yüklemektedir. Henüz gebelik aşamasındayken çocuğunuzun karakterini belirleme şansınız yok kesinlikle demek, tam olarak doğru bir tanımlama olmuyor. Belirli bazı uygulamalarla bebeğinizin karakteri üzerinde etkilerde bulunabilirsiniz.