6 Nisan 2014 Pazar

Kadınlarda Tüylenmenin Nedenleri

Sponsorlu Bağlantılar:

Kadınlarda Tüylenmenin Nedenleri

Bir kadının erkeksi görünmesi, onun için hiç hoş bir durum olmayacaktır. Bazı kadınların erkeklerde olduğu gibi sakalları ve bıyıkları çıkabilir. Erkeksi kıllanmanın yanısıra, aşırı tüylenme değişik nedenlerle de olabilir. Ülkemizde erkeklerin geneli kadınlardaki tüylerden hiç hoşlanmazlar. Bu dünya da böyledir fakat ülkemiz erkekleri gerek temizlik gerek inanç gereği kadınların bu konuda kendilerine özen göstermelerini beklerler. Zaten bizim topraklarımızdaki hanımlar yüzyıllardır epilasyon konusunda hassastırlar ve çeşitli yöntemlerle tüylerle mücadele etmişlerdir.
kadınlarda tüylenmenin nedenleri, bayanlarda kıllanmanın sebepleri
Kadınlarda tüylenmenin nedenleri değişiklik gösterir. Bazı kadınlar ırk olarak tüylenmeye meyillidir. Bazıları kanser gibi değişik hastalıklar sonucunda tüylenmeye başlar. Yine ilaç kullanımı ve hamilelik gibi dönemlerde vücutta hormon dengelerinin değişmesi tüylenmeye neden olan diğer etkenlerdir. Yapı itibari ile tüylenmeye müsait olanların tüylenmesi doğal tüylenmedir. Herhangi bir nedene dayanmaz. Tamamen genetik yapıyla ilgilidir. Bu tüylenmenin önüne geçmek için ağda, epilatör ve laser epilasyon gibi yöntemler kullanılabilir. Daha karışık ve zor tüylenme sorunları ile karşı karşıya kalan kadınlar mutlaka doktor yardımı almalıdır.

Kadınlar tüylenme sorunu ile doktora gittiğinde doktor ilk olarak hastanın hikayesini dinler. Fizik muayenesini yapar ve gerekli laboratuar testlerini yaptırır. Bunlar yardımıyla tüylenmenin nedenini bulmaya çalışır. Basit bir tüylenmeden mi kaynaklı, hormonal bir bozukluk mu, başka bir hastalığın gösterdiği reaksiyon mu ya da hayatı tehlikeye sokabilecek tümör gibi ciddi bir sorun mu var, bunlar araştırılır. Yaptığı araştırma sonucunda elde ettiği veriler ışığında tanı koyar ve hastaya gerekli tedavi uygulanır. Aileden gelen genetik yapıyla ilgili bir kıllanma söz konusu ise bu kozmetik tedavi yöntemleriyle giderilmelidir. Bu durumda hastaya lazer epilasyon gibi yöntemler tavsiye edilebilir. Eğer tüylenme bir hastalık nedeniyle meydana geliyorsa ona ait ayırıcı tanı koyularak uygun tedaviye başlanır. Polikistik over gibi hastalıkların tüylenme yaptığı hastalara yaşam tarzlarını değiştirmeleri, aşırı kiloları varsa bunları vermeleri, spor yapmaları ve gerekli görülürse verilen ilaçları düzenli olarak kullanmaları tavsiye edilir. Metabolik hastalıkların neden olduğu ve bazı hormonların üretimini sağlayan bezlerin neden olduğu aşırı tüylenme sorunu ile de bir takım ilaç tedavileriyle mücadele edilebilir. Yapılan tedaviler son halini alan, sertleşip kalınlaşan kılların dökülmesini sağlamaz. Tedavi yalnızca yeni kıl oluşumunu engeller. Bunlarla epilasyon ile kurtulmak mümkündür.