15 Nisan 2014 Salı

Suda Doğum Daha Mı Kolay Oluyor?

Sponsorlu Bağlantılar:

Suda Doğum Daha Mı Kolay Oluyor?

Eğer normal bir gebelik süreci yaşıyorsanız ve bebeğinizde de herhangi bir anormal durum söz konusu değilse suda doğum yapmak normal doğumdan daha kolaydır. Rahim ağzı 4-5 cm açıldıktan sonra doğum yapmak üzere suya girildiğinde doğum daha da kolaylaşır. Sıcak su kasları gevşetir, anneye de rahatlatır. Hem anne rahatladığı için daha az ağrı hisseder hem de gevşeyen kaslarla birlikte doğum kanalı rahat açılır ve bebek daha kolay dışarı ulaşır. Vajina ağzının yırtılması doğumlarda görülen bir durumdur. Suda doğumda buna daha az rastlanır.
suda doğum yapmak
İlk defa suda doğum yapan bir anne adayı ile ilk defa normal doğum yapan bir anne adayını karşılaştırdığımızda, suda doğumun normal doğumdan 1-1,5 saat daha kısa sürdüğünü görüyoruz. İki doğum şeklinin arasındaki süre farkı 2. ve sonraki doğumlarda pek olmuyor. Suda doğumun diğer bir güzel tarafı annenin de bu süreçte aktif rol oynamasıdır. Bu da doğumu çok daha güzel hatırlamasını sağlıyor.

İlgili aramalar: suda doğum daha mı kolay oluyor? suda doğum yapmak zor mu? suda doğum mu normal doğum mu? suda doğum yapmak normal doğumdan kolay mı?