18 Nisan 2014 Cuma

Tüp Bebek Tedavisinde Başarı

Sponsorlu Bağlantılar:

Tüp Bebek Tedavisinde Başarı İçin

Tüp bebek tedavisinde başarı sizinde elinizdedir. Başarı için öncelikle stresten uzak olmalı ve kendinizi motive etmelisiniz. Bunun için bir doktora başvurup bu konu hakkında detaylı bilgi almanız gerekmektedir. Yeterli bilgi aldıktan sonra tüp bebek konusunda hazır olduğunuzu hissetmeniz gerekir. Daha sonra başarının en büyük faktörlerinden doğru hastanede ve doğru doktor seçimi oldukça önemlidir. Tüp bebek ayrı bir deneyim gerektirir. Özellikle tüp bebek üzerine yoğunlaşmış ve tıptaki yenilikleri yakından takip eden vizyon sahibi klinikler tercih edilmelidir. Seçim aceleye gelmemelidir.

Tüp bebek tedavisine başladıktan sonra bazı dikkat edilmesi gereken unsurlar vardır. Tedavi sürecinde eğer kronik bir hastalığınız veya her zaman sürekli gelen bir hastalığınız var ise ve bu hastalık ile ilgili ve devamlı kullanmanız gereken bir ilaç varsa bunları doktorunuza sormanız ve gerekli bilgi almanız gerekmektedir. Ayrıca daha önce ağır bir hastalık geçirmiş iseniz ve bu hastalık ile ilgili ilaçlar kullanmışsanız bunu da doktorunuza bildirmeniz gerekmektedir. Ayrıca tüp bebek tedavisine başlamadan önce rahatlatıcı bir takım ilaçlar vardır. Doktorunuzun verdiği dozda ve söylediği saatlerde bu ilaçları kullanmalısınız.
tüp bebek tedavisinde başarı
Tedaviden önce kadının durumu doktor tarafından iyi analiz edilmelidir. Annenin yumurtalıklarında bir sorun varsa başarıyı etkileyecektir. Daha öncesinde rahim kanseri ya da kist gibi nedenlerle ameliyat olmuşsa bu da sıkıntı olabilir. Annenin yaşı 35'in üzerindeyse başarı şansı azdır. Annenin aşırı şişman ya da aşırı zayıf olması da başarı şansını azaltır. Erkekte ağır bir kısırlık problemi varsa bunun da başarıya etkisi araştırılmalı gerekirse tedavi görmelidir.

Tüm çabalara rağmen tüp bebekte başarı yakalanamıyorsa bunun altında yatan genetik nedenler, çevresel faktörler gibi nedenlerde olabilir. Dünyamız giderek sağlıksız bir yere dönüşmekte, bırakın tüp bebek sahibi olmayı normal yolla doğum oranları bile azalmıştır. Yenilen hazır gıdalar, radyasyon, çevre kirliliği, evde kullanılan kimyasal maddeler gibi faktörler kadın doğurganlığını her geçen gün azaltmaktadır.