23 Haziran 2014 Pazartesi

Beyni Kuvvetlendiren Yiyecekler

Sponsorlu Bağlantılar:

Beyin Kuvvetlendirici Besinler

Beyin, vücut bazlı düşünüp bakıldığında küçük bir alan teşkil etse de büyük bir mekanizmaya sahiptir. Bu yüzden işleyişini ve mekanik işlevlerini geliştirmek için çeşitli alıştırmalara başvurulur. Bulmaca, puzzlevs. Beyin geliştirici oyunların yanında günlük tükettiğimiz besinlerde beyin gelişimini etkiler. Beynimizi ne kadar koruyup geliştirirsek gün içinde o kadar başarılı olma fırsatını yakalamaktayız. Aşağıda belirtilen besinler beyin gelişiminde etkili olup günlük yaşamınızı da başarılı ve sağlıklı bir şekilde ilerletmenize yardımcı olacaktır.
beyin güçlendirme
Bellek için;
Havuç: Hafıza kuvvetlendirerek beyin mekanizmasını güçlendirip, canlandırır.
Ananas: İçerisinde bol miktarda C vitamini bulunmakta ve uzun metin ezberleyenler için fazlasıyla yararı dokunacak bir meyvedir. Önemli elementlerden biri olan manganı da içinde barındırır.
Avokado: Asit miktarı fazla olan bir meyvedir ve bu yüzden yarım avokado tüketmek yeterlidir.

Mutluluk için;
Kırmızıbiber: Acılığına aldırış edilmeden tüketilmesi gereken bir besindir. Çünkü ne kadar acı olursa o kadar etkilidir. Aroma maddelerinin özelliği olarak vücuda mutluluk hormonu salgılanmasını sağlar. Çiğ olarak da tüketilebilir.
Çilek: Stresi gidererek lifli maddesi mutluluk vermektedir. Günlük 200 gr çilek tüketilmesi yeterlidir.
Muz: Muzun içinde bulunan serotonin, mutluluk hormonu sağlamak için önemli maddelerden birisidir ve beynin buna ihtiyacı vardır.

Öğrenme için;
Lahana: Tiroit bezlerinin aktivitesinin yavaşlattığı bilindiği gibi bu da sinirlilik halini en aza indirmektedir. Stresi azaltarak öğrenmeyi kolaylaştırır.
Limon: İçerisinde bulunan bol C vitamininden dolayı algılama yeteneği yükseltir ve insan vücudunu, beynini ve cildini oldukça olumlu yönde etkilemektedir.
Yaban mersini: Beynin kanla beslenmesini sağlayarak uzun süreli öğrenmeye etkilidir.

Dikkat için;
Karides: Tam anlamıyla beyin için yaratılmış bir besindir ve içerisinde yüksek miktarda bulunan Omega-3 yağ asitlerini bulundurur. Dikkati arttırarak verimi yükseltir.
Soğan: Kanı sulandırarak beynin oksijeni daha iyi almasına neden olur.
Ceviz, fındık, fıstık: Bu besinlerin beyin için etkileri oldukça fazladır. Bunlardan bazıları olarak sinirleri kuvvetlendirir, öğrenmeyi, dikkati ve daha birçok etkiye sahiptir. Ayrıca beyindeki haberleşme kanallarını da olumlu yönde etkileyerek hareketlendirirler. Mutlaka günlük olarak tüketilecek besinler arasındadırlar.

İlgili aramalar: beyni kuvvetlendiren yiyecekler neler? beyine iyi gelen yiyecekler nelerdir?