14 Haziran 2014 Cumartesi

Hamilelik Döneminde Ortaya Çıkan Çatlaklar Önlenebilir Mi?

Sponsorlu Bağlantılar:

Hamilelik Döneminde Ortaya Çıkan Çatlaklar Önlenebilir Mi?

Gebelikler sırasında özellikle göğüs bölgesinde ve karın bölgesinde ortaya çıkabilen çatlaklar, hamilelerin en çok şikayet ettiği rahatsızlıklar arasındadır. Bu çatlakların ana oluşum sebebi ciltte oluşan gerilmeler olmakla birlikte, her zaman gerilmeler çatlakların oluşmasına sebep olmazlar. Bazı durumlarda hamileliğe rağmen fazla kilo almayan kişilerde bile cilt çatlakları oluşabilmektedir.

Bu durumun tam olarak nedeni belirlenememiş olsa da genetik yatkınlık, kötü beslenme koşulları, kötü yağların ve kötü şekerlerin sık tüketilmesi çatlakların oluşmasında önemli rol oynarlar. Çatlakların oluşmasını engellemek için yapılabilecekler arasında çok kilo almamak, dengeli beslenmek, iyi beslenmek, bir takım doğal yağların tüketilmesi ve özellikle bol ve sık olmak suretiyle tüketilecek olan su gösterilmektedir.

Gebelik dönemi süresince çatlakları önlediği iddia edilen birçok çatlak kremi olmakla birlikte, bu kremlerin tıbbi etkileri net olarak bilinmemektedir. Buna rağmen kullanılmasında bebeğe veya hamilelik sürecine bir etkisi olmadığı bilinmektedir. Halk arasında eskiden beri kullanılmakta olan badem yağı, e vitamini ve üzüm çekirdeği yağları gibi yağların çatlakları önlemek için kullanılmasında da herhangi bir sakınca tespit edilmemiştir. Bu tür yağların kullanımı derinin nemlenmesine yardımcı olarak çatlak görünümü hafifletebilir ve rahatlama hissi kazandırabilirler.

Cilt üzerine uygulanacak her türlü maddenin cilt tarafından emilerek bebeğe ulaşma riski bulunduğu unutulmamalı ve seçilen ürünlerin mutlaka en doğal ve en katkısız maddelerden üretilmiş olmasına dikkat edilmelidir. Bunun yanında çok sayıda ürün kullanmak yerine tek ürün tercih edilmesi önemlidir.