11 Haziran 2014 Çarşamba

Kansere İyi Gelen Bitkiler

Sponsorlu Bağlantılar:

Kansere İyi Gelen Bitkiler

Kanser tedavisi için kullanılan bitkiler arasında ilk akla gelen bitki zerdeçaldır. Zerdeçal ile alakalı dünya çapında birçok bilimsel makale yayınlanmıştır. Özellikle Amerikanın en büyük kanser merkezi olan MD Anderson Kanser Merkezi zerdeçal ile ilgili birçok ciddi yayın yayınlamıştır. Pankreas kanserini tamamen tedavi ettiği bilimsel olarak kanıtlanan zerdeçal bu özelliğiyle fitoterapi de hakkettiği ilgiyi görmektedir.

Kansere iyi gelen diğer bir bitkide brokolidir. Yine Amerika'da olan Johns Hopkins Kanser Merkezi de brokolinin kanser tedavisinde kullanımıyla ilgili bilimsel yazılar yayınlamıştır. Doğadaki sağlık diyebileceğimiz fitoterapi ile bütün dünya yakından ilgilenmektedir. Fitoterapi ile sadece uzakdoğu ülkeleri değil dünyanın bütün ülkeleri ilgilenmekte ve bu alanda araştırmalar yapmaktadır. Bitkisel olmayan fakat kanser tedavisinde kullanılan hayvansal kökenli bir diğer madde propolis ve arı sütüdür.

Yeşilçay da kansere karşı etkili bitkiler arasındadır. Japon bilimadamları yeşil çayın faydalarından o kadar emindirler ki yeşilçayın sadece kanser değil bütün hastalıklara iyi geleceğini savunmaktadırlar.

Kanser tedavisi için kullanılacak zerdeçalı, brokoliyi ya da yeşilçayı kendi kafamıza göre kullanamayız. Kanserin tedavisinde standart bir kullanım yoktur. Tedavi kişiden kişiye farklılık gösterir. Bir kişiye faydalı olan bir bitki bir başkasına zarar da verebilir.