20 Haziran 2014 Cuma

Parmağın Kırılıp Kırılmadığı Nasıl Anlaşılır?

Sponsorlu Bağlantılar:

Parmağın Kırılıp Kırılmadığı Nasıl Anlaşılır?

Parmak kırığı olduğu zaman kişinin canı bir hayli yanar. Parmaklar vücudumuzda en fazla hareket eden organlardan biri olduğu için zaten ağrılı olan kırık bölgenin ağrı şiddeti hareketle birlikte daha da artar. Parmağımızdaki en küçük çatlak ya da kırık elimizin hareketlerini doğrudan kısıtlar. Kırığın ağrısı tüm elde hissedilir. Kırık bölgeyi hareket ettirmeye çalışırsak hem kırığın iyileşmesini geciktirir hem de şiddetli ağrı çekeriz.

Parmak derisi incedir ve kırık olduğu zaman ince olan deri şişer. Bu şişmenin nedeni iki kemiğin ucunu birbirine sabitlemeye çalışan bir iç kanamadır. Kırık bizim hareketlerimizi kısıtladığı gibi şişlik de hareketleri daha fazla kısıtlayacaktır.

Parmak kırıkları en fazla rastlanılan kırıklar arasındadır. Çoğunlukla röntgen filmine bile ihtiyaç duymaksızın doktorun tecrübesiyle kırık tespit edilebilir. Ayak parmaklarındaki kırıklar ilk el ayaklarındaki kırıklar farklılık gösterir. Eldeki kırık hareketleri kısıtlayacağı için kendini fark ettirirken ayak parmakları hareketsiz olduğundan kırık olduğunda pek anlaşılmayabilir.