28 Haziran 2014 Cumartesi

Susamın Faydaları

Sponsorlu Bağlantılar:

Susamın Faydaları

Ülkemizde hepimizin bildiği gibi susam ve susam içeren besinler sık bir şekilde tüketilmektedir. Özellikle baharat olarak kullanılan susam besleyicidir ve içerisinde yoğun bir şekilde E ve B vitaminlerini içermektedir. Bunun yanında mineral bakımından da şaşırtıcı bir şekilde zengindir. Susamın içerisindeki mineraller: Demir, Kalsiyum, Magnezyum, Manganez, Bakır ve Fosfordur. Susamın bilinen en genel özelliği hiç kuşkusuz doyurucu olmasıdır. Bunun nedeni ise lif ve yağ açısından oldukça zengin olmasıdır. Bu lifli yapısı tahmin edilebileceği gibi sindirim sisteminin düzgün çalışmasına oldukça yardımcı olmaktadır. Bu sayede hazımsızlık sorunu çeken insanların en büyük yardımcıdır. Sindirim konusundaki özellikleri sebebiyle kabızlık problemi çeken insanlar tarafından da sıklıkla tüketilmektedir. Susam çoğu insanın bilmemesine rağmen kötü kolesterolü de dürerek kalp ve damar rahatsızlıklarının önüne geçer.
susamın faydaları
Susamın Diğer Faydalarını Sıralayacak Olursak;

- Kan şekerini dengeler,
- Romatizma ve eklem ağrıları çeken kişilerin ağrılarının dindirilmesini sağlar,
- İçerisinde bulundurduğu demir minerali sayesinde kansızlık problemi yaşayan insanlara yardımcı olur,
- Susam içerisinde bolca E vitamini bulundurur ve bu vitaminin en temel özelliği de hücre yenilenmesinin sağlanmasıdır.
- Cilt neminin dengelenmesi işlevini de gören susam sayesinde cilt parlaklığı artar ve cildin sahip olması gereken elastiklik korunmuş olunur.
- Saç ve tırnak gelişiminde problem yaşayan kişilerin iyi bileceği gibi bu konuda üretilen çoğu şampuan ve yağın içerisinde susam ya da susam yağı bulunmaktadır. Susam yağı kullanacak kişilerin en çok dikkat etmeleri gereken konu ise bu yağı ısısı düşük ortamlarda muhafaza etmeleri gerektiğidir. Çünkü bu yağ yapısı itibariyle ısıyla temas ederse içerisindeki vitamin ve mineralleri bozulur.

İlgili aramalar: susamın faydaları nelerdir? susam nelere iyi gelir?