24 Temmuz 2014 Perşembe

Badem Nelere İyi Gelir?

Sponsorlu Bağlantılar:

Badem Nelere İyi Gelir? Ülkemizde oldukça çok sevilen ve bol miktarda tüketilen yemişlerden birisidir badem. Bademin faydalarını öğrenmek isteyen kişilere bu faydaların saymakla bitmeyeceğini rahatlıkla söyleyebiliriz.
bademin faydaları
- Omega 3 açısından zengin bir yemiş olan badem bu özelliği sayesinde gerek beyin gelişimine gerekse de kalp ve damar sağlığına oldukça yardımcı olur.

- Hamile olan bayanlar bu süre zarfında çinko mineraline oldukça fazla ihtiyaç duyarlar ve bu mineral de bademde bolca bulunur.

- Gerek vücut direncinin artmasında gerek yaraların daha hızlı iyileşmesinde gerekse de vücut kütlesinin artmasında bademin olumlu etkilerinden söz edilebilir.

- Özellikle sigara içiciliği gibi durumlar sebebiyle tat alma duyusu körelen insanlar için badem en baş yardımcılardandır.

- Badem içeriğinde bulunan mineraller ile kanın damar içerisinde pıhtılaşmasını önler ve bu sayede kalbe daha az yük biner ve damar sertliği gibi problemlerin önüne geçilmiş olunur.

- Yüksek tansiyonun dengelenmesine yardımcı olan badem, bunun yanında şeker hastalığı riskini de olabilecek en minimum düzeye indirger.

- Adet dönemini ağrılı geçiren bayanlarda kan şekerinin düşmesini önleyen badem bu sayede vücudun direnç kazanmasını sağlar. Bunun yanında magnezyum minerali açısından da zengin olduğu için özellikle sinirsel problemlerin önüne geçerek bayanların bu dönemi daha rahat atlatmasına yardımcı olur.

- Kemik güçlenmesini tetikleyen badem, kalsiyum minerali sayesinde de kolestrol seviyesinin düşürülmesine yardımcı olur. - Zihinsel ve bedensel yorgunluk için en çok tavsiye edilen yemişlerde ilk sıralarda gelmektedir.