23 Temmuz 2014 Çarşamba

Ceviz Nelere İyi Gelir?

Sponsorlu Bağlantılar:

Ceviz Nelere İyi Gelir?

Halk arasında da sağlığa faydaları konusunda oldukça meşhur olan ceviz ülkemizde oldukça fazla tüketilmektedir. Üretim açısından da dünyada en çok üretimin yapıldığı ülkelerden birisi olduğumuz bu yemiş sadece boş tüketilmekle kalmayıp çeşitli yemeklerin, keklerin, tatlıların ve hatta sahlep gibi içeceklerin içerisine de katılıp tüketilmektedir. İçerisine ceviz katılabilen yiyecek ve içecekler gerçekten nefis bir tat almaktadır.
ceviz nelere iyi gelir
İşte cevizin faydaları;

- İnsanların en büyük problemlerinden birisi olan kolesterol ceviz tüketilerek makul seviyelere indirilebilir. Bir gece önceden bir miktar cevizi ılık suda bekletip ertesi gün o suyu içerseniz kanınızın damar içerisinde pıhtılaşmasını önleyebilir ve kolesterol seviyenizi de düşürebilirsiniz.

- Damar tıkanıklığı olan insanlar için pek çok uzman doktor ceviz yemelerini önerir.

- Şeker hastalarına da iyi gelen ceviz, mide ve bağırsakta biriken gazların da atılmasına yardımcı olur.

- Grip ve nezle olan kişilere içerisinde bulundurduğu vitamin ve mineraller sayesinde bu hastalıkları çok çabuk bir şekilde atlatmalarını sağlar.

- Özellikle soğuk iklimlerde yaşıyorsanız günlük düzenli olarak ceviz tüketmeniz halinde soğuğa karşı daha dayanıklı hale gelirsiniz.

- Gün içerisinde işte yorulan insanlar için her gün düzenli olarak ceviz tüketmeleri önerilir çünkü içeriğinde maddeler sayesinde vücudun zinde tutulmasını sağlar.

- Çocuklarda gelişimin düzgün bir şekilde olmasını sağlar, beyin gelişimine de herkesin bildiği gibi olumlu etkilerde bulunur.

- Cevizin içeriğinde bol miktarda omega 3 bulunur. Sağlık açısından mucizevi etkileri olan bu madde sayesinde gerek beyin gelişimi gerekse de kalp ve damar sağlığı olumlu etkilenir. Genelde balıktan alınmaya çalışılan omega 3 yağ asitlerini, balık yiyemeyenler ceviz yiyerek tolere edebilir.