25 Temmuz 2014 Cuma

Hint İncirinin Faydaları

Sponsorlu Bağlantılar:

Hint İncirinin Faydaları

Hint İnciri halk arasında dikenli incir olarak da bilinir. Yetişme sürecinde herhangi bir dış etkiye ihtiyaç duymadan doğada kendi kendi gelişebilmektedir. Kaktüs türü bir bitki olan bu meyve, halk arasında sindirim sistemi ilacı olarak da bilinmektedir. Ülkemizin neredeyse her yerinde yetişebilen hint inciri, en çok da Akdeniz ve Ege bölgelerinde yetişmektedir. Hasat dönemlerinde hint incirini oldukça ucuz fiyatlara alabilirsiniz. Örneğin Akdeniz ve Ege bölgelerinde hasat mevsiminde bu meyvenin tanesi 10 kuruştan satılabilmektedir.
hint incirinin faydaları
Hint inciri içeriğindeki maddelerin özelliği sebebiyle pek çok saç, cilt ve vücut bakım ürünlerinde kullanılabilmektedir. Kozmetik ürünlerin içeriğini dikkatli bir şekilde okursanız hemen hemen hepsinin içeriğinde hint incirinin bulunduğunu görebilirsiniz. Uzmanlar tarafından aloe veradan daha etkili bir meyve olduğu belirtilen hint inciri, yumuşatıcı ve nemlendirici olarak kullanılabilmektedir. Bu meyvenin yapraklarını kurutup daha sonrasında kaynatarak cilt bakım ürünlerinin içine konulmaktadır. Hint incirinin cilt dokusunu oldukça uzun süreler koruduğu ve nem oranını dengelediği bilinmektedir. Nem seviyesi sürekli olarak korunduğunda da ciltte kırışıklıklar azalmakta ve yaşlılık önlenebilmekte.

Hint inciri için yapılan bir diğer araştırmada ise bu meyvenin özellikle sindirim sistemi rahatsızlığı çeken kişiler için de oldukça yardımcı olduğu belirlendi. Kabızlık gibi sindirim sorunlarının önüne geçen dikenli incir meyvesi, sindirim sistemini rahatlatmakta ve bağırsak alışkanlıklarını düzenlemektedir. Yetişme sürecinde hiç el değmemesi meyvenin tamamen organik olma özelliğini de sağlamaktadır. Diyetisyenler tarafından da oldukça sık tavsiye edilen bu meyveden günde 3-4 adet yenilmesi önerilmektedir.