10 Temmuz 2014 Perşembe

Pırasanın Faydaları

Sponsorlu Bağlantılar:

Pırasanın Faydaları

Küçük yaşlardaki çocuklar başta olmak üzere birçok insanın adını bile duymak istemedikleri ve sevmedikleri pırasa vücudumuz için gerekli birçok maddeyi içinde barındırmaktadır. Pırasanın içinde yüksek miktarda C,K ve B vitaminleri bulunmaktadır. Pırasayı sevmeyen kişilerin vücutları bu vitaminler yönünden zayıftır. Bundan dolayı pırasa tüketimi oldukça önemlidir. Bu vitaminlerin dışında pırasanın içinde bol miktarda potasyum, kalsiyum, manganez, kükürt, bakır, demir, silisyum, iyot gibi maddeler bulunmaktadır. İşte bu yüzden pırasa besin değeri yüksek olan gıdalar arasında ilk sırada gelmektedir. Besin eğeri bu kadar yüksek olan bir gıdanın sofralardan eksik edilmemesi gerekmektedir. Özellikle çocukların sağlıklı gelişebilmesi için bol miktarda pırasa tüketilmelidir.

Pırasanın insan vücuduna sağladığı yararlar saymakla bitmez. Öncelikle vücuda kuvvet veren pırasa, içindeki maddelerinde etkisiyle kan yapma özelliğine sahiptir.Kansızlık problemi çeken insanların bol miktarda tüketmeleri gereken gıdalar arasındadır. Sindirim sistemini sağlıklı bir şekilde çalıştırdığı ve sindirimi kolaylaştırdığı gözlemlenmiştir.
pırasanın faydaları
Pırasa böbrek sorunu yaşayan özellikle böbrek taşı düşüren ya da böbreklerinde kum olan kişiler için oldukça faydalıdır. Çünkü böbreklerde ki kum ve taş düşüşünü kolaylaştırmakta ve bir daha oluşmalarını engellemektedir. Sinir sistemini kuvvetlendirdiği de göz ardı edilmemelidir. Astım, romatizma, egzama ya da damar sertliği gibi şikayetleri olan kişilerinde pırasa tüketmeleri önerilmektedir. Bağırsakları yumuşatma özelliği olduğu gibi kabızlık problemi çekenler içinde oldukça faydalı bir gıdadır. Ayrıca pırasa tohumunun tüketilmesi basuru iyileştirici özelliğe sahiptir. Bunların yanı sıra pırasanın anne sütünü artırdığı, kansere karşı koruyucu olduğu, idrar söktürücü özelliğe sahip olduğu da bilinmektedir.

İlgili aramalar: pırasanın faydaları nelerdir, pırasanın yararları