3 Temmuz 2014 Perşembe

Semizotunun Faydaları

Sponsorlu Bağlantılar:

Semizotunun Faydaları

Uzmanlar tarafından yapılan araştırmalarda semizotunun, kanama hastalıklarında ve peklik gibi sorunlarda vücuda fayda sağladığı belirlenmiştir. Semizotu içeriğindeki maddeler sayesinde kanda bulunan yabancı maddeleri temizler ve bunun yanında böbreklerin maksimum performansta çalışmasını sağlayarak bol idrar söktürür. Bu özelliği sayesinde kanda bulunan üre ve toksik maddeler de hızlı bir şekilde vücuttan atılmış olur. Semizotu böbreklerde bulunan kum ve taş gibi ilerde oldukça problem yaratabilecek yabancı maddeleri de düzenli bir şekilde temizleme özelliğine sahiptir.
semizotunun faydaları
Semizotunun en belirgin etkilerinden birisi ise sinir krizlerini yatıştırmasıdır. Bu konuda pek çok uzman doktorun sinir konusunda kendine hakim olamayan hastalarına semizotu önerdikleri bilinmektedir. Şeker hastalarının en büyük problemlerinden birisi olan sürekli susuzluk hissetmeleri konusunda da yararlı özelliği bulunan semizotu, kilo problemi olan insanlara da yoğun bir şekilde önerilmektedir. Uzman diyetisyenler özellikle bu sebzenin yeşil salata olarak tüketilmesini önermektedirler.

Lif oranı yüksek olan bu sebze, kabızlık sorunu çekenler için birebirdir. Bunun yanında omega 3 denilince akla ilk balıklar gelse de yapılan ölçümlerde semizotunun içerisinde bulunan omega 3 oranının neredeyse balıklarla aynı olduğu kanıtlanmıştır. Halk arasında semizotu yıllardan bu yana gut hastalığına da iyi geldiği söylenmektedir. Bu söylentiler sonucu bu konuda da uzmanlar bir araştırma yapmış ve bu söylentinin doğruluğunu kanıtlamışlardır.

İlgili aramalar: semizotunun faydaları nelerdir? pirpirimin faydaları neler?