6 Eylül 2014 Cumartesi

Adet Kanamasını Geciktirmek Mümkün Mü?

Sponsorlu Bağlantılar:

Adet Kanamasını Geciktirmek Mümkün Mü?

Bazı nedenlerden  ötürü (tatil, evlilik, iş gezisi, spor, ümreye gitmek gibi sebeplerden) adet kanamasını bir müddet geciktirmek isteyen  kadınlar için hormon tedavileri ile bunu sağla­mak olanaklıdır­.

Bunu meydana getirmek için yalnızca progesteron hormonu içeren  ilaçlar ya da östrojen  ve progesteron hormonunu beraber içeren  doğum kontrol hapları kullanıla­bilir­. Fakat bu tür hormon içeren  ilaçlar herkes için uygun değildir ve doktor gözetiminde kullanılmadığın­da zararlı ola­bilir bu yüzden  kesinlikle doktorunuzdan tavsiye almadan bu tür ilaçlar kullanmamanız gerekir, size hangisi­nin uygun olduğunu, hangisi­nin sakıncalı olduğunu mutlaka doktorunuz değerlendirmelidir­. Bu ilaçları doktorunuzun ayarladığı şekil­de ve düzende kullanmadığınız taktirde adeti ertelemek yerine zamansız şekil­de adet görmenize de neden  ola­bilir­.

Doğum kontrol hapı kullanırken  kutu bittiğinde ara vermeden  yeni bir kutuya başladığınızda adet olmazsınız ve adetiniz gecikir­. Hapları kullanmayı bıraktıktan bir kaç gün sonra tekrar adet görürsünüz­.