17 Ekim 2014 Cuma

Gebelikte Ateş İçin Doktora Gitmek Gerekli Mi?

Sponsorlu Bağlantılar:

Gebelikte Ateş İçin Doktora Gitmek Gerekli Mi?

Eğer ateşiniz si­zin uygulamış olduğunuz bütün yöntemlere rağmen  düşmüyorsa, vücudunuz parasetamol tedavisine ce­vap vermiyorsa, 24 - 36 saat geçişine rağmen  hala ateşiniz yüksek ise mutlak suretle doktora gitmelisishy;niz­.

Çünkü ateş yükselmesinin yanısıra görülebilecek diğer semptomlar daha ciddi bir enfeksiyonun işareti olabilir. Deride döküntü, hapşırık, koyu renkte ve pis kokulu burun akıntılarının olması, halsizlik, baş ağrısı, tüm vücutta ağrı, yüzde basınç hissi, titreme gibi diğer belirtiler birçok hastalığın habercisi olabilir. Bu belirtiler rubella, toksoplazma, sitomegalovirüs gibi viral hastalıkların belirtisi olabilir. Gebelikte bu tip enfeksiyonlar bebeğin gelişimine zarar verebileceği gibi bebeğin bazı doğumsal anormal hastalıklara, kronik hastalıklara yakalanmasına ya da sakat doğmasına neden olabilir. Tüm bu belirtiler idrar yollarınızda ya da bağırsaklarınızda enfeksiyona yakalandığınızın hatta besin zehirlenmesi durumu ile de karşı karşıya kaldığınızın göstergesi olabilir. Bu tür durumlarda bebeği stres altına sokan durumlardır. Erken doğum ya da düşük nedeni olabilirler.

İlgili aramalar: gebelikte ateş için doktora gidilir mi? hamilelikte ateş yüksekliğinde ne zaman doktora gitmek gerekir?