22 Ekim 2014 Çarşamba

Gebelikte baş dönmesi için evde ne yapabiliriz?

Sponsorlu Bağlantılar:

Gebelikte baş dönmesi için evde ne yapabiliriz?

Gebelik sürecinde gebe kadınlar­da yaşanan baş dönme­si genel­de karşılaşı­lan bir haldir­­. Gebeliğin ilk üç ayın­da meydana gelen  baş dönmelerine fazlaca müdahale edilemez­. Bu süreçte anne adayı­nın vücudu hamileliğe alışmaya çalışır­­. Hamileliğe uyum süresince baş dönmeleri görülmeye devam eder ve bütünüy­le oradan kalkmaz­.

Anne vücudunun hamileliğe uyumu hari­cinde ilk üç ayda ortaya çıkabilecek baş dönmelerine evde müdahale etmenin farklı yolları mevcuttur­. Bunlar­dan ilki baş dönmesi­nin sebebine müdahale etmektir­­. Örnek verecek olursak baş dönme­si hamile kadı­nın hızlı pozisyon değiştirmesin­den  kaynaklanıyorsa ani hareketler yapmaktan uzak durmak, şeker düşüklüğünden kaynaklı olan bir baş dönmesiyse yiyecek desteği yapmak baş dönmesine karşı evde alabileceğimiz önlemlerdendir­­.

Gebelikte baş dönmesi­nin önüne geçebilmek amacı ile beslenmeden  kaynaklı olan sıkıntıları, gebelik boyunca sık aralıklarla ve dengeli beslenerek, öğünleri takip edip ve şeker düzeyimizi sabit tutmaya çalışarak çözebiliriz­.

Bilhassa hamileliğin son üç ayın­da meydana gelen  ve pozisyon­dan kaynaklı olan baş dönmelerinde, yatar konumda iken  rahim arkadan geçen  büyük damarlar üzerine baskı yaparak gebe kadınlar­da kalbe giden  damarları tıkar ve kalbe giden  kan miktarı azalır­­. Bu sebeple de gebe kadınlar­da baş dönme­si oluşa­bilir­­. Evde kolay bir pozisyon değişikliği ile bu durumun önüne geçile­bilir­­. Daha çok sola dönmek bu sorunu kolaylık­la çözebilir­­.