22 Ekim 2014 Çarşamba

Gebelikte Baş Dönmesi Ne Zaman Başlar?

Sponsorlu Bağlantılar:

Gebelikte Baş Dönmesi Ne Zaman Başlar?

Gebelikte baş dönmesi­nin en  fazla görüldüğü zaman ilk üç aylık dönemdir­­.

Gebeliğin sekizinci haftasın­dan başlayarak baş dönmeleri başlaya­bilir­­. Sekizinci haftadan on ikinci haftaya kadar, gebe kadınlar­da baş dönmeleri oldukça sık görülmekte­dir­­. Hemen  hemen  her 100 hamile kadın­dan 70 ya da 80'i baş dönme­si sıkıntısıyla gele­bilir­­. Baş dönmeleri­nin gerçek sebebi, gebe vücudunun uyum sürecine girmesiyle bir­likte yaşanan tansiyon düşmesidir ve korkulacak bir durum olmaz­.

Gebeliğin başka zamanların­da de yorgunluktan kaynaklı olan düşük tansiyon olasılı­ğı meydana gele­bilir­­. Şeker düşme­si gibi hal­ler gebe kadınlar­da genel­de görülür ve baş dönmesiyle sonuçlana­bilir­­.

Gebeliğin son üç ayın­da meydana gelen  özel durumda bebek ve rahim büyür­. Buna karşılık hamile kadı­nın sırt üstü yatışıyla rahim, arkadan geçen  aort damarına baskı yapar­. Kalbe giden  damarlar baskı altın­da olduğun­dan kalbe daha az kan gitmekte­dir­­. Bu şekil­de bir baş dönme­si meydana gele­bilir­­. Bu durumda yapılabilecek en  iyi şey, hamile kadı­nın hafif olarak sola dönme­si ve aort damarı üstündeki baskıyı azaltmasıdır­­.