24 Ekim 2014 Cuma

Hamilelikte Nefes Darlığı Neden Olur?

Sponsorlu Bağlantılar:

Hamilelikte Nefes Darlığı Neden Olur?

Gebelik beraberinde birçok fiziksel değişimi getirmekte­dir­­. Lakin her anne adayın­da bu farklılıklar birbirin­den  farklı seyretmekte­dir­­. Nefes darlığı da farklı bir belirti olarak anne adaylarını belirli dönemlerde huzur­suz edebilir­­. Nefes darlığı­nın en  mü­him sebe­bi ise ana rahmi­nin çocuk ile beraber büyüyüşü olur­. Bu süreç içerisinde göğüs boşluğuna büyümekte olan rahim ve çocuk baskı yapar­. Bununla beraber yaşanmakta olan nefes almada güçlük gibi belirtiler doğal olarak görünür­. Lakin durumun başka belirtiler ile beraber seyre­dişi veya huzur­suz e­den  ebatlara ulaşma­sı doktor denetimi gerektirebileceği için mü­him olur­.

İkiz hamilelikler­de nefes darlığı durumunun daha çok yaşandığı şüphe­siz ki ön görülebilen  bir haldir­­. Eğer bu durum ile beraber yaşanmakta olan astım atakları, göğüste sıkışma, öksürük ve ellerde morarma gibi belirtiler görülüyorsa doktor denetimi oldukça önemlidir­­. Nefes darlığı ile beraber ateş , çarpıntı , göğüs ağrısı , ellerde morarma şikayetleri beraber olursa sağlık merkezine başvurun­.

Kalp hastalıkları ve astım ise gebelik için sorun yaratan rahatsızlıklar arasın­da yeri­ni koruyor­. Bun­dan ötürü bu yönde şikâyetleri olan kişilere gebelik öncesinde, esnasın­da ve sonra­sı doktor kontrolleri öneri­lir­­. Ayrıca bu şekil­de geçirilmiş olan hamilelikler de oldukça riskli olduğu için tehlikenin düzeyi hem anne hem de çocuk için artar­. İlaç kullanımları da lazım olan bu rahatsızlıklar­da doktor denetimi ile beraber sorun asgari­ye indirilmekte ve böylelikle hamilelik riskli durumları de azaltılmaktadır­­. Bunun yanı sıra bunlar daha sonra meydana gelebilecek rahatsızlıklar olduğu için bilinç sahi­bi olmak hayat kurtarmak manasına da gelebilen  bir haldir­­.