17 Ekim 2014 Cuma

Hamilelikte ve Doğum Sonrası Saç Dökülmesi

Sponsorlu Bağlantılar:

Hamilelikte ve Doğum Sonrası Saç Dökülmesi

Hamilelik esnasın­da ve doğum yaptıktan sonra saçların dökülüşü epey normal bir durumdur ve genel olarak her hamile kadı­nın yaşadığı şikayetler arasın­da bulu­nur­. Gebelikte saç dökülüşü hamilelik esnasın­da salgılanmakta olan hormonların vücudu kötü bir şekil­de etkilemesin­den  kaynaklanır­­. Hamilelik süreci bittiğinde hormonlar eski seviyesine inene kadar yani doğum sonrası saç dökülüşü de görüle­bilir­­. Doğumdan sonra vücut bütünüy­le kendisi­ni toparlayıncaya dek saçlar dökülmeye devam edecektir­­. Genel­de doğumdan sonran­da birkaç ay içerisinde saç dökülmesi­nin giderek azaldığı görülür­. Hamilelik esnasın­da vücu t­ta bilhassa demirle beraber birçok vitamin ve mineralin azalma­sı sebebiyle saç dökülüşü gerçekleşmektedir­­. Bu nedenle bu süreçte saçlara özen  göstermek ve bakım yapmak sağlıklı kalabilmeleri için oldukça önemlidir­­. Saç bakımı ile beraber kimyasal madde içeren  saç ürünleri­nin de kullanımına bu süreç içerisinde ara vermek saçların dökülmesi­nin azalma­sı için önemlidir­­.

Hamilelikte saç dökülmeleri­nin nedenleri­ni aşağıdaki gibi sıralaya­biliriz:
- Östrojen  hormonun­da meydana gelen  değişiklikler
- Hamilelik boyunca bir­takım ilaçların kullanımı
- Hamilelikten  önce kullanılan doğum kontrol ilaçları­nın bırakılmasıyla vücu t­ta meydana gelen  hormonal değişiklikler
- Hamilelik çağın­da ve doğumdan sonran­da sağlıklı ve düzenli beslenmeme
- Hamilelikte demir eksikliği yaşanması
Hamilelikte Saç Dökülüşü Nasıl Önlenebilir? - Banyo yapmadan evvel saçlara zeytinyağı ve hindistancevizi yağı sürüle­bilir­­. Bu yağlar saçta birkaç saat bekletilip daha son­ra durulanır­­.
- Bol miktar­da sebze ve yeşillik tüketilmeli, sağlıklı beslenmeye özen  gösterilmelidir
- Saç boyası ve kimyasal içeren  saç ürünleri kullanılmamalıdır
- Saçlar çok sert bir şekil­de fırçalanmamalıdır
- Saç dökülmesi­ni önleyen, organik içeriğe sahip saç ürünleri kullanılmalıdır

Hamilelikte saç dökülüşü dikkat edilecek bir­takım noktalarla kolaylık­la azaltılabilmektedir­­. Burada önemli olan nokta kullanılan yağ ve bakım ürünleri­nin bütünüy­le organik olmasıdır­­.