22 Ekim 2014 Çarşamba

Nasıl Acıkırız?

Sponsorlu Bağlantılar:

Nasıl Acıkırız?

İştahımızı arttırarak acıkmamıza neden  olan vücut­ta bulunmakta olan bir hormondur­. Ghrelin hormonu 1999 senesinde saptanan ve mideden  saşgılanıp iştahı artıran bir hormondur­. Ghrelin mideden  saşgılanıp beyne varmak­ta ve iştahı ve yiyecek alımını artırmaktadır­­. Bu nedenle Ghrelin yemek yemeyi artıran bir hormon olarak anılmaktadır­­. Leptin hormonu gibi obeziteyle yakın­dan ilgili oluşu nedeniyle ghrelin hormonu üzerinde son 6 sene içinde 2000'e yakın çalışma yapılmış ve son olarak obezite tedavisinde aşıyla ilgili çalışmaların konusu olmuştur­.

Ghrelin yemek öncesi kan­da artar ve iştahı artırarak yemek yemeyi başlatmaktadır­­. Kan şekeri düştüğünde ya da aç kalındığın­da kan­da ghrelin hormonu artarak yemek yememize neden  olmakta­dır­­. Yemek yeip daha son­ra kandaki ghrelin düzeyi azalmaktadır­­.