12 Kasım 2014 Çarşamba

Hafızayı Güçlendirmek İçin Neler Yapabiliriz?

Sponsorlu Bağlantılar:

Hafızayı Güçlendirmek İçin Neler Yapa­biliriz?

Sakin kalmak, stresten  uzak kalmak, egzersiz yapmak, yeşil yapraklı ve canlı parlak renkli meyve ve seb­ze yemek, şarkı sözü ezberi yapmak belleği güçlendiriyor­.

İşte daha iyi hafızaya sahip olmanın 10 kuralı­.­.­.

Beyin kaslarını harekete geçirip, daha güçlü belleğe sahip olabilmenin olanaklı olduğunu ortaya koyan araştırmanın sonuçları şöyledir:

* Bir şeyi öğrenmek amacı ile el hareketleri kullanmak beynin anımsama yapışın­da kolaylık sağlamaktadır­.

* Televizyon seyretmek, kitap okumak ve müzik dinlemek gibi aktivitelerle beyni yormadan  kesintisiz en  azın­dan 6 saat uyku çekmek belleği onarıyor­.

* Sakin kalmak ve stresten  uzak bir hayat sürmeye çalışmak beyne ciddi manada yardımcı olmakta­dır­­. 

* Egzersiz, bütün bedene bilhassa beyindeki bilinç bölümlerine ulaşarak kan akımını hızlandırmaktadır­.

* Brüksel lahanası, kabak, brokoli, yeşillik dediğimiz tere, roka, marul, nane gibi yeşil yapraklı sebzeler, kırmızı elma, kiraz, patlıcan ve üzüm gibi parlak renkteki meyve ve seb­zeleri yemek hafızayı kuvvetlendiriyor­.

* Çeşitli yayınları ve kitapları okumak ve okunanları tartışmak hafızayı güçlendiriyor­.

* Beyin içerisinde bulunan ve düşünmeden  sorumlu alanı güçlendirmek amacı ile okunan şeyin tercüme edilişi de hafızanın güçlenmesinde tesirli olmakta­dır­­. 

* Kokular, hatırlamaya yardımcı olmakta­dır­­.  En güçlü ve ekonomik koku ise biberiye­ ve biberiyeden elde edilen biberiye yağı kokusudur. Konsantrasyon bozukluğu ve dikkat sorunu çeken  kişilere biberiye muhteviyatlı parfüm öneriliyor­.

* Yalnız bir şeyle ilgilenmek­. Örneğin, kitap okurken  televizyonun açık olmaması, yemek yaparken  telefonla konuşma­mak gibi­. Bunlar dikkatin bir noktada toplanmasını sağlar.

* Şarkı sözlerini ezberlemek­.

* Devamlı yeni şeyler öğrenmek­ ve öğrenmeye açık olmak.