18 Kasım 2014 Salı

Muzun Az Bilinen Faydaları

Sponsorlu Bağlantılar:

Muzun Az Bilinen Faydaları
Muzun faydaları hepimiz tarafından az çok bilinir fakat şimdi sizinle muzun az bilinen faydalarını paylaşacağız.

Depresyonu önler
Muz, bir tür protein olan triptofan ihtiva eder ve vücut­ta serotonin (mutluluk) hormonunun salgılanmasına destek olmakta­dır­­.  Serotonin hormonu, rahatlamamızı sağlar ve mutluluk verir­­. Bununla birlik­te yüklü miktar­da B6 vitami­ni içeren  muz; kan şekerinizi arttırır ve enerji vererek ruh halinizde olumlu değişikliklere neden  olmakta­dır­­.

Kansızlık sorununu çözer
Yüksek miktar­da demir içeren  muz, kandaki hemoglobin oranını fazlalaştırır ve kansızlığı önler­. Amerikan Gıda ve İlaç İdaresi, postasyum zengi­ni olan bu tropikal meyvenin kan basıncını düşürdüğünü ve felç riski­ni önlediği­ni de yapmış olduğu araştırmalarla destekledi­.

Zihni güç verir
İngiltere’deki bir okulda 200 öğrenci üstün­de yapılmakta olan araştırmada, kahvaltıda, ara öğünler­de ve öğle yemeğinde muz yiyen  çocukların sınavlar­da daha başarılı oldukları görüldü­. Araştırmada bir potasyum deposu olan muzun çocukların öğrenme yetenekleri­ni de geliştirmiş olduğu ispat­landı­.

Mide ekşimesi­ni önler

Muz, doğal bir asit giderici meyvedir ve midede meydana gelen  yanma ve ekşime sorunlarını önler­. Bu gibi haller­de midenizi rahatlatmak amacıyla muz tüketebilirsiniz­.

Gebelikte mide bulantılarını önler
Ara öğünler­de tüketilen  muz, kan şekeri seviyesi­ni yükseltir ve bilhassa sabahları hamileler­de meydana gelen  mide bulantısını önler­.

Sinek ısırığı olan alanı iyileştirir
Sinek ısırığı olan alana krem veya herhangi bir losyon sürme den  evvel bir parça muz sürmeyi deneyin­. Muz, sinek ısırığı olan alandaki şişliği ve tahrişi önler­.

Sinirleri yatıştırmaya yardımcı olur
Muz, Vitamin B zengi­ni bir meyvedir ve sinir sistemi­ni yatıştırmaya destek olmakta­dır­­.  Yoğun stres altın­da çalışıyorsanız sakinleşmek amacı ile ara öğünlerinizde muz tüketebilirsiniz­.

Mide ülserine iyi gelir
Muz, yumuşak ve pürüzü olmayan yapısı sebebiyle bağırsak hastalığı olan hastaların diyet listelerinde sıklıkla yer alan bir mevyedir­­. Doğal bir asit önleyici olduğun­dan, ülser gibi mide hastalıklarına karşı oldukça faydalı olmakta­dır­­.