7 Kasım 2014 Cuma

Ürtikerin (Kurdeşen) Tedavisi

Sponsorlu Bağlantılar:

Ürtiker Nedir (Kurdeşen)

Ürtiker, alerjik hastalıklar arasın­da da sayıla­bilir­­. Ürtikerin oluşmasındaki sebep­ler, iç ve dış etkenler, ilaçlar, besinler, metabolizma bozukluklarıdır­­.  Dış etkenler, alerjiye neden  olan maddeler (Ürtiker Alerji), soğuk veya sıcak, güneş ışınlarıdır­­.

Ürtiker Belirtileri

Aniden bölgesel, çok ender olarak da bütün vücudu kaplayan küçük kabarcıklar görülmekte­dir­­. Bu kabarcıkların büyüklükleri çok değişiktir ve bazen döküntü şeklinde görüle­bilmektedir­­. Renkleri beyaz veya kırmızıya çalan olmakta­dır­­.  Kenarları kesin hatlıdır ve oldukça çok kaşıntılıdır­­.  Kaşındıkça deri yüzeyinde bir yanma duyusu belirir­­. Yorgunluk, kusma ve ishal de ek belirtiler olarak meydana gele­bilir­­.

Akut Ürtiker

Tek kabarcık pek mü­him sayılmaz, çünkü birkaç saat içinde kendi kendi­ne kaybolmaktadır­­.  Fakat bunlar kronik bir şekil alarak aylarca, hat­ta kimi zaman yıllarca sıklık­la tekrarlaya­bilir­­.

Ürtikerin Tedavisi

Ürtikerin tedavisinde alerjiye karşı kullanılan ilaçlar kullanılır­­.  Alerji­nin sebe­bi olan etkenler ortadan kaldırılmalıdır­­.  Diyetten  baharat, sirke gibi maddeler kaldırılmalıdır­­.  Cilt üzerine sirkeli su ile hazırlanmış kompresler uygulana­bilir­­. Hastalık esnasın­da kalsiyum alınma­sı oldukça yararlıdır­­.