11 Aralık 2014 Perşembe

Kışın Kilo Aldırmayacak Atıştırmalıklar

Sponsorlu Bağlantılar:

Kışın Kilo Aldırmayan Yiyecekler

Kış geldiğinde insan sanki akşam oturduğu koltuktan kalkmak istemiyor­. Televizyon­da ne olursa olsun onu izlemek, o battaniyenin altın­dan çıkmadan orada dünyaları yemek, tatlılar, tuzlular önün­den  eksik olmasın, sonrasındaki günü kalktığın­da da 1 kavanoz kuruyemiş hiç yememiş gibi hissetsin diye umut etmektedir­­. Fakat olmuyor tabi­.

Kış bittiğinde, nisan ayı olunca koşuluyor diyetisyene, spor salonuna ama yine de bir evvelki yazın formu olmuyor bir türlü. Mideniz kazındığında bir şeyler atıştırın ama mutlak suretle sağlıklı yiyecekler olsun.

SICAK-SOĞUK KAHVELER
Kışın en  güzel atıştırmalığı bu bence­.­. Kahveden  atıştırmalık olur mu demeyin, yapma şeklinize bağlı bir şekil­de kahve sizi hem doyurur, tok tutar hem de sütle yapıldıktan sonra tatlı ihtiyacınızı karşılar, dilerseniz içerisi­ne bir çay kaşığı kadar tarçın veya kakao da ata­bilirsiniz­.

YULAF KEPEKLİ ATIŞTIRMALIKLAR

Dukan’ın yemek annem, yemek gülüm lafını hepiniz duymuşsunuzdur­. Siz onun dediğine ayak uydurun ve onun ürünlerin­den  de yiyin­. Büyük marketler­de bulabileceğiniz, yulaf kepekli atıştırmalıklar yardımıy­la hem faydalı gıdalar tüketecek hem de metabolizma hızınızı arttıracaksınız­. Eğer marketlerden  bulamıyorsanız, dukan diyeti tarifleri veren  bir çok yer­de yazan atıştırmalık tarifleri­ni uygulaya­bilirsiniz­.

SALATALIK
Hem cildinizi güzelleştirecek hem de bedenini­zin su dengesi­ni sağlayacak harika bir yiyecek salatalıkla size bol kıtırdatmalı geceler diliyoruz­. Salatalığın üzerine ektiğiniz tuz miktarına dikkat­ edin. Çok az bir tuz atın illa atacaksınız. Sebzeler siz de şişkinlik yapıyorsa, bir tutam zerdeçal ekleyebilirsiniz­.

FAYDALI KURUYEMİŞLER
Aslına bakacak olursanız faydasız kuruyemiş diye bir şey yoktur bana göre. İlla ki her biri­nin bir şeylere yararı bulunur­. Elbette ne şekil­de tükettiğini­zin de önemi var bu durumda­. Bir kase kaju mu yiyorsunuz, bir paket çekirdek mi? Ne kadar faydalı oluyor ise olsun bunlar, miktarları çok olduğun­da size fazla fazla kalori getirir, bu da size çok enerji harcamanız gerektiği­ni söyler, bunun için kafi hareket ediyorsanız yiyin elbet­te ama siz en  iyisi tuzsuz,çiğ, soslanmamış katkısız bulunanları tercih edin ve bademden, cevizden  şaşmayın­.