7 Aralık 2014 Pazar

Yeşil Çayın Zayıflamaya Etkisi

Sponsorlu Bağlantılar:

Yeşil Çayın Zayıflamaya Etkisi

Bitki çayları uygulanan diyetlerle beraber uygun miktarlarda tüketilirse zayıflatmaktadır. Bu bilimsel araştırmalarla kanıtlanmıştır.

Obezite, gelişmiş ve geli­şen  ülkeler için en  mü­him sağlık problemlerinin en  başın­da gelmektedir­­. Obezite tedavisinde etki­si kanıtlanmış tek yöntem, diyet ve egzersizdir­­. Lakin günümüzde bitkiler ile yapılmakta olan pek çok bilimsel çalışmada bulunur­. Gelinen bu noktada hangi bitki faydalı, hangi bitki zararlı, hangi bitki­nin yan tesirleri var mutlak suretle araştırılması gerekir­­. Etkisi ispat­lanmamış, daha önce bilinmeyen, tüketilme­si ile ilgi­li sınırlı bilgiye sahip olduğumuz bitkiler yağ yakıcı sloganı altın­da piyasaya sürülse bile tercih edilmemelidir­­. Yeşil çay dahil bütün bitki çayları için gebe, emzikli, çocuk ve kronik hastalığı bulunan, ilaç kullanan kişiler kullanma dan evvel uzmana danışmalıdır­­.

Yeşil çay

Yeşil çayda kafein ile birlikte bol miktar­da kateşinler denilen  özel bileşenler bulunmaktadır­­.  Bu bileşenler; antiinflamatuar, antianjiyojenik, antiaterosklerotik, antidiyabetik, hipokolesterolemik, antibakteriyel ve antiviral etkiler ortaya koyar­. Öte yan­dan vücudun yağ yakıcı hormon metabolizmasını etkilediği için zayıflama diyetlerine destektir­­.

Yeşil çayın antiobezite etkisi­ni araştıran bir fare çalışmasında; diyetlerine dört ay süresince yeşil çay eklenen  dişi farelerin yiyecek alımın­da azalış ve vücutların­da yağ kaybı görülmüştür­. Yeşil çay yapısındaki kateşinlerin yüksekliğin­den  ötürü vitamin C ve E’den  daha güçlü antioksidan aktiviteye maliktir­­. Bun­dan dolayı yağ yakımın­da rol aldığı düşünülür­.

Yeşil çayın tüketimi: Sıcak suda 3 ila 4 dakika demlendikten  sonra daha son­ra şekersiz olarak günde en fazla 3 fincan tüketile­bilir­­.

Kaynak: Diyetisyen Büşra Totan