2 Ocak 2015 Cuma

Argan Yağı Nasıl Kullanılır?

Sponsorlu Bağlantılar:

Argan Yağı­nın Faydaları
İçerdiği bileşenler yardımıy­la cildi korur ve iyileştirir­­. Çok fazla miktar­da E vitami­ni içermiş olduğu ve antioksidan özelliği fazla olduğu için kırışıklıkları azaltarak cildin sıkılaşmasına imkan vermekte­dir­­. Cildi nemlendirir, kuruluğu giderir­­. Hem kuru hem de yağlı ciltler için kullanıma uygundur­. Gebelik çatlakları­nın önlenmesine imkan vermekte­dir­­.

Argan yağının saç bakımın­da da mü­him bir rolü bulunur­. Yıpranmış ve kurumuş saçlara nem ve parlaklık sağlar­. Saç kırıkları­nın oluşumuna engel olmakta­dır­­.

Argan Yağı­nın Kullanımı
Argan yağını yüzünüzü nemlendirmek amacı ile pamuğa birkaç damla dökerek yüzünüze uygulaya­bilirsiniz veya nemlendiricini­zin içine karıştıra­bilirsiniz­. Ya da yatma dan evvel elinize birkaç damla damlatıp parmak uçlarınızla yüzünüze masaj yapa­bilirsiniz­. Sivilce ve aknelerin tedavisi amacı ­ile kullanıyorsanız, pamuk ile yalnız­ca o alan üzerine uygulamaya dikkat edin­.

Vücudunuz için argan yağı kullanacaksanız banyo sonrasında masaj yaparak bedeninize uygulamanızı tavsiye ederim­. Saçlarınıza uygula­mak yapmak amacıyla elinize birkaç damla argan yağını damlatın ve elinizi birazcık ovaladıktan sonra saç uçlarınıza sürün­. Saçlara daha tesirli bir bakım yapmak istiyor iseniz kafa derinize masaj yaparak bütün saçlarınıza argan yağını yedirip daha son­ra havlu ile kapatarak 30 dk bekletin ve durulayın­.

Argan yağını bütün bakımlarınızda kullanmayı boşlamayın­. Argan ağaçları­nın nesli tükenmekte olduğu için argan yağı­nın fiyatları gayet fazla olabiliyor bu sebepten  ötürü de piyasa sahte argan yağları satılabiliyor­. Argan yağını kullandığınız sırada %100 saf olmasına ve aldığınız markanın güvenilir olmasına dikkat edin­.