29 Ocak 2015 Perşembe

Ayak Kuruluğu ve Çatlakları İçin Ne Yapabiliriz?

Sponsorlu Bağlantılar:

Ayak Kuruluğu ve Çatlakları İçin Ne Yapabiliriz?

Bütün gün boyunca bizleri istediğimiz her yere ulaştıran ve vücudumuzun bütün yükünü taşımakta olan ayaklar hiç ihmal edilmemeli­. Saatler boyunca ayakkabı ve çorap içinde kapalı kalan ayakların derisi kurur ve pul pul döküle­bilir­­. Kuru ve çatlak ayaklarınız olsun istemiyorsanız işte sizlere ayak bakımı ile alakalı önerilerimiz:

Uzun tırnaklar çirkin ve düzensiz görünürler, başkaları üstün­de de kendinize özen  göstermediğiniz izlemi­ni bırakırlar­. Tırnaklarınızı düzenli şekil­de kesin, yumuşatın ve yuvarlak şekil verin­. Yatarken  tırnak diplerine kremle masaj yapın­. Tırnaklarınız parmak ucu kenarın­da birkaç milimetre uzunluğun­da olmalıdır­­.  Ortalama bir ayak tırnağı her ay yalnız­ca 3 milimetre uzuyor­. Bu nedenle, ayak tırnaklarınızı fazlaca ve kısa kesmemeye dikkat edin­.

Nemlendirici olmadan, ayak deriniz kurur, sertleşir ve pul pul olmakta­dır­­.  Nemlendirici krem kullanmak ayağını­zın yumuşak ve ipek yumuşaklığın­da olmasına destek olmakta­dır­­.  Ayağını­zın altını ve parmak aralarını unutmadan ayağınızı birazcık ovalayarak nemlendirici sürün­. Nemlendirici sü­rerek çorabınızı giyme den  evvel ayaklarını­zın kuruma­sı için 10 dakika kadar bekleyin­.

Uzun süren  alışverişler, tempolu koşular ve uzun süre ayakta kalmak ayaklarınız üstün­de baskı uygulayarak ağrıya sebep olurken, sert ve hasar görmüş cil­de de neden  olmakta­dır­­.  Yapabildiğiniz zaman oturmaya veya ayaklarınızı yukarıya kaldırmaya çabalayın­. Kan akışını teşvik etmek amacı ile kendinizi rahatlatın ve ayak masajı yapın­.

Bir kap ılık suyun içerisinde ayaklarınızı 15 dakika süre ile bekletin ve sonra güzelce kurulayın­. Sonrasın­da bir bez veya ellerinizi kullanarak ölü deriyi ovalayın­. Sert deri ayağınızı çok kötü hale sokabilir, renksiz ve çirkin görünmesine neden  o­lur­. Eğer bu deriyi kaldırmazsanız, ayağını­zın topukların­da çatlaklar görünmeye başlar ve deriniz kabuk kabuk olmakta­dır­­.