29 Ocak 2015 Perşembe

Karın Kası Yapma Hareketleri

Sponsorlu Bağlantılar:

Karın Kası Yapma Hareketleri

Güçlü ve sıkı bir karın kası için mekik hari­cinde yapabilecek olduğunuz pek çok alternatif egzersiz mevcuttur­. Karın kasları­nın gelişme­si amaç­lı yapmanız lazım olan karındaki gerilimi fazlalaştırmaktır­­. Kişisel antrenör Rachel Cosgrove karın kasları­nın çalıştırılışı esnasın­da kollar­dan faydalanarak karın kaslarını­zın çalıştırılabileceği­ni söylüyor­. İşte uzmanların karın kaslarınızı mekik hari­cinde başka metodlar­la çalıştır­ma konusundaki önerileri;

Overhead Press
Başını­zın üzerine ağırlık getirmek kol ve omuzlarınız ile beraber abs kaslarınızı da güçlendirecektir­­. Yapmanız lazım olan çok basit­. İlk olarak iki dambılıda başını­zın üzerine kaldırın­. Avuç içleriniz birbirlerine baksın­. Şimdi yavaşça nefes vererek ellerinizi omuz hizanıza indirin­. Biraz bekleyip başlangıç konumuna geri dönün­. Bu hareketi bir kaç kez tekrarlayın­.

Step* Up

Bu hareket bacak ve kalça sıkıştırmaya da yarar­. Elinizeki dambılları yere doksan derecelik açı ile bir adım yukarı çıkıp hemen  ardın­dan bir adım aşağı inin­. Bunu yaparken  vücudunuzu olabildiği kadar gergin tutmanız gere­kir­­.

Lunge with Rotation

Bir dizinizi kırıp kollarınızı içe doğru açıp yukarı kaldırın­. Hemen  ardın­dan kollarını­zın konumunu bozmayacak şekil­de sağa ve sola dönün­. Bu egzersiz ile bel ve karın bölgeni­zin çalıştığını hemen  fark edeceksiniz­. Hemen  ardın­dan bacak dğeiştirip aynı hareketi tekrarlaya­bilirsiniz­.