9 Ocak 2015 Cuma

Mercimek Zayıflatır Mı?

Sponsorlu Bağlantılar:

Mercimek Zayıflatır Mı?

Mercimek zayıflatıyor­. Eğer diyet listelerinize mercimek eklemek istiyor iseniz ve bunun için bazı tesirli ne­denler arıyorsanız, yeşil mercimek çorbası, yeşil mercimek yemeği, mercimekli köfte, kırmızı mercimek çorbası ve mercimek salatası gibi menüler hazırlayıp tüketile­bilir­­. Sizler için hazırladığımız bu harika liste bu arayışınız hususun­da sizlere büyük oran­da yarar sağlayacaktır­­. Düşük kaloriye sahip olan mercimek, bütün mevsimler­de diyet listelerinize rahat­ça ekleyebilecek olduğunuz bir gıdadır­­.  Bir baklagiller olan mercimeği salatalaröncelikli olmak üzere öğünlerinize ekle­yip yiyebilirsiniz­. Bilhassa vejeteryanlar için harika bir yiyecek yardımı alternatifi olan mercimek harika bir seçenektir­­. İşte diyet listelerinize mercimek eklemeniz için harika ne­denler: Mercimek zayıflatıyor­.

KALP SAĞLIĞINIZ İÇİN OLDUKÇA YARARLIDIR
Yüksek lif oranına sahip olan mercimek kardiyovasküler hastalık riskleri­ni azaltmaktadır­­.  Kalbe olan bu fayda­sı sebebiyle mercimek diyet listelerinizde olma­sı gerekenler arasın­da olur­. Kalp sağlığı için gereken  magnezyum bakımın­dan da zengin olan bu besin, düzenli tüketildiği zaman sağlıklı bir kalbe sahip olmanız kaçınılmazdır­­.  Magnezyum kan akışını ve oksijen  dengesi­ni düzenler ve vücut­ta ki kalp hastalıkları riski­ni azaltmaktadır­­.  Bu şekil­de sağlıklı bir kalbe sahip ola­bilir ve sağlıklı bir yaşam sürebilirsiniz­.

PROTEİN AÇISINDAN ZENGİNDİR
Bilindiği üzere baklagiller genel olarak protein bakımın­dan oldukça zengindir­­. Mercimek de bir bakla çeşidi olduğun­dan mercimek protein gereksiniminiz için listelerinize ekleyebilirsiniz­. Vegan ve vejeteryan kişiler için harika bir protein alternatifi olan mercimek %26 oranın­da protein ihtiyacınızı karşılar­.

KOLESTEROL YÜKSELİŞİNİ ÖNLER
Çözünür lif içeriğine sahip olan mercimek kolesterol değeri­ni düşürmeye büyük oran­da yardımcı olacaktır­­. Bununla birlik­te kolesterol düşmesine yardımcı olur ve felç(inme) riski­ni asgari­ye indirmektedir­­. Sizce kolesterolün düşmesine yardımcı olma­sı mercimeği diyet listelerinize eklemeniz için güzel bir sebep değil miı

KİLO KAYBINA YARDIMCI OLUR
Eğer sağlıklı bir diyet ile kilo kaybetmek istiyorsanız, bu diyetiniz de mercimek olmazsa olmazlardandır­­.  Yüksek protein, lif, magnezyum ve birçok mineral ve vitamin muhteviyatı ile sağlıklı bir yaşam ve ideal kiloya sahip ola­bilirsiniz­. Mercimeği listelerinize ekleyin, düzenli tüketin ve harika bir bedene sahip olun­.

KAN ŞEKERİ SEVİYENİZİ DENGELER
Mercimeği sık olarak tüketirseniz, içermiş olduğu vitamin ve mineraller yardımıy­la kan şekeriniz dengelenir ve sağlıklı bir yaşam için büyük bir adım daha atmış olursunuz­. Sindirim ve emilim sistemleri­ni yavaşlatarak kan şeker seviyenizi dengeler ve sindirim sistemi bozulmalarını engeller­. Bununla birlik­te, diyabet ve insülin problemleri olan kimseler ise mercimeği bol olarak tüketmelidirler­.

SİNDİRİM SİSTEMİNİ GELİŞTİRİR
Eğer düzgün çalışmakta olan bir sindirim sistemine sahip olmak istiyor iseniz mercimek diyet listelerini­zin baş tacı olmalıdır­­.  Kabızlık ve bağırsak sendromu gibi bir çok hastalığı önleyici etkiye sahip mercimeği bilhassa bağırsak rahatsızlığı bulunanlar bolca tüketmelidir­­.

ENERJİNİZİ ARTIRIR
Yüksek lif içeriğine sahip mercimek aynı an­da enerjinizi yüksek tutmanızı da sağlar­. Mercimek demir bakımın­dan da yeterince zengin olduğu için vücudun her tarafına oksijen  taşımakta­dır­­.  Yüksek demir muhteviyatı yardımıy­la de bitkinlik ve halsizliği önleyerek daha enerjik ve daha dinç hissetmeniz kaçınılmazdır­­.  Daha birçok sağlıklı etkiye sahip olan mercimeğin sizler için en  gözde ve popüler yararlarını seçtik­. Umarız bu listemizi inceleip daha son­ra mercimeğe hayatınızda çok daha sık yer verirsiniz­.