27 Ocak 2015 Salı

Ter Kokusu Nasıl Önlenir?

Sponsorlu Bağlantılar:

Ter Kokusu Nasıl Önlenir?

Terleme; vücut sıcaklığını düzene sokan, vücudumuzu toksinlerden  arındıran ve vücudun tuz dengesi­ni koruyan canlı sağlığı için doğal bir vücut olayıdır­­.Ter, derideki ter bezlerinden salgılanan bir salgıdır­­.  Bunun önüne geçmek için aşağıdaki bitki formüllerine başvurulabilir­­.

Ter kokusunu gün boyu en  doğal şekil­de uzaklaştırılma­sı istiyor iseniz bu yöntemleri uygulaya­bilirsiniz­.İbrahim Saraçoğlu hocamı­zın yapmış olduğu tavsiyelerine göre ; gün boyu ter kokusu olmaması için, kan taşı olarak da bilinen  şap kullanılır­­. Koltuk altı birazcık ıslatılır ve bir iki kez şap sürdüğümüzde gün boyu ter kokusun­dan kurtuluruz­.

Terlemenin Sebepleri:

* Egzersiz yapmak
* Sıcak havalar
* Sinirlilik, kay­gı hali ya da stres
* Bazı hastalıklardan dolayı
* Duygusal sebep­lerin tetiklediği terleme

Ter Kokusunu Önleme:

1* Adaçayı kaynatılır, ter kokan yerler bu suy­la silinir­­. Pamuğa peçeteye ya da bir beze emdirilmiş adaçayı­nın suyu, ter kokan yerler üstün­de bir müddet tutulur­.

2* Enginarın yapraklarını ve yenilen  bölümleri yarım litre su da kaynatılır­­. İçine birazcık bal ilave edilip daha son­ra günde 3* 4 bardak içilir­­.

3* Patlıcan kaynatılır,suyu ter kokan yerlere sürülür­.

4* Her gün bir bardak adaçayı içmek olağan­dan fazla terlemeyi engeller­.

5* Su ile dolu küvete 3 bardak domates suyu atın ve suyun içinde 15* 20 dakika bekleyin­. Domates çok güçlü ter kesici bir gıdadır­­.

6* Ter kokusunu engellemek isteyenler , koltuk altını bir miktar sirke ile temizleyip bir müddet bekledikten son­ra suy­la yıkamalıdır­­.

7* Gece yatma dan evvel koltuk altlarınıza bir iki damla limon suyu sürerseniz , gün boyu olacak ter kokularını yaşamazsınız­.

8* Çay, kahve ve kola gibi kafeinli içecekleri tüketmemeye çalışın.

9* Maydanoz , marul,ıspanak gibi yeşil renkli sebzeleri daha fazla tüketin­. Zira bu besinlere yeşil rengi­ni veren  kloril maddesi vücut için koku gideren  özelliğe sahip­tir­­.

10* Acı baharatlar, soğan ve sarımsak gibi kokulu besinler terlemeyi arttırdığı gibi ter kokusunu da menfi şekil­de etkilemektedir­­.

11* Geniş ,rahat ve pamuktan yapılmış giyecekler giyin­. Dar giyeceklerden  ve ya­pay maddelerden  yapılmış giyecekleri kullanmamaya özen  gösterin­.

12* Magnezyum ve çinko noksanlığı de ter kokusuna neden  ola­bilir­­. Bu minarelleri içeren  gıdaları yiyebilirsiniz­.

13* Mürsafi, şap, safran yeterince sıcak suy­la karış­tırılıp koltuk altına sürülmelidir­­.

14* Patlıcan ve enginar eşit miktarlar­dan kaynatılıp günde üç bardak içilmelidir­­.

ter nedir, ter kokusu nedir, ter kokusu nasıl geçer, ter kokusuna ne iyi gelir, ter kokusu nasıl önlenir, fazla terleme nasıl önlenir