6 Şubat 2015 Cuma

Argan yağının faydaları saymakla bitmiyor...

Sponsorlu Bağlantılar:

Argan yağı­nın faydaları saymakla bit­miyor­.­.­.

Argan yağı (Latince adı: Argania Spinosa L­.) Fas’ın güneybatısında geleneksel mutfaklarda çok sık kullanılır­­. Lakin argan ağacı çok sınırlı sayıda olduğun­dan, argan yağı dünyanın en  ender yağların­dan bir tanesidir­­. Bir zamanlar argan ağaçları, bütün Kuzey Afrika’da varmış. Şimdi ise nesli tükenmekte olup UNESCO gözetiminde korunma altına alınmaktadır­­.  Ayrıca, Fas’ın güneybatısına doğru uzanan 2560000 hektarlık alan, UNESCO tarafından
Argan Biyosfer Rezervi
olarak ilan edilmiştir­­.

Argan yağı, yalnız­ca Fas ülkesinde yetişen  argan ağaçları­nın tohumlarını soğuk pres yöntemiyle el­de edilmektedir­­. Gerçekten  yüksek kaliteli argan yağı, yalnız­ca ülke içinde üretilip dünya çapın­da ihracat edi­lir­­. Argan bitkisi­nin Fas’tan çıkartılması, yasa ile yasaklanmıştır­­. Biz de Philodox olarak bu konuyu ele almak istedik­.

Argan yağı, doğal saç uzatma yöntemidir!
Argan yağı, içinde mevcut olan yiyecek maddesi fazla miktar­da olduğun­dan, saç uzatmak isteynler için tam biçilmiş kaftandır­­.  Argan yağı, % 70 doyurulmamış yağ asitlerin­den  olmakta­dır­­.  Bunların arasın­da oleik ve palmitik asitleri, saçın sağlıklı ve güzel olma­sı için lazım olan kaynaklarıdır­­.  Buna ilâveten  argan yağı, hücrelerin yenilenmesine imkan veren  alfa* spinasterol ve shottenol ihtiva eder­.

Argan yağı saçın sağlığını nasıl etkiler?
Argan yağı, iyileştirici nitelikleri yardımıy­la saç bakımın­da aktif olarak kullanılır­­. Argan yağı­nın saç üstündeki tesirlerin­den  bahsedelim­.

1) Saçı, ultraviyole ışınlarına karşı korunmasını sağlar;

2) Saçı, çok yüksek veya çok düşük nem oranı­nın etkisin­den  korur;

3) Saç kökü ve kafa derisi­ni nemlendirip besler;

4) Saç telleri­ni güç verir;

5) Kepekten  kurtulmaya yardımcı ola­bilir;

6) Saç yaşlanmasını durdurur;

7) Saç uzanmasını çabuklaştırır;

8) Saçın gür ve parlak olmasına imkan vermekte­dir­­.

Argan yağı ile saç bakımı nasıl yapılır?
Argan yağı yardımı i­le saç güçlendirmek amacı ile en  kolay ve tesirli yolu, saça ve kafa derisine saf formda sürmektir­­. Bunun yapma­sı için, yarım çay kaşığı (saç uzunluğuna bağlıdır) argan yağı, saç bütün uzunluğu boyunca dağıtılır­­. Bun­dan sonra sıcak tutuluşu için bone ve havlu kafaya iyice sarmak gerekir­­. Bir saat bekletip saçları şampuanla yıkar­. Yıkadıktan sonra saçlar yalnız­ca yumuşacık, pürüzsüz ve ipek gibi değil de çevrenin kötü tesirlerin­den  korunmuş olacaktır­­.

Argan yağı kuru ve yıpranmış saçlar için mükemmel bir çözümdür! Kırılgan ve kuru saçlara güzel şekil vermek e­pey zordur­. Bun­dan ötürü her şey den  evvel saçları canlandırıp onların gür olma­sı sağla­mak gerekir­­. Kuru ve yıpranmış saçlar için argan yağı bakım maskesi tarifi­ni ele alalım­. İçindekiler: 1 yemek kaşığı argan yağı, 1 yumurta sarısı, 2 çay kaşığı zeytinyağı, 5 damla adaçayı ve 10 damla lavanta uçucu yağı­. Tüm malzemeleri çırpıp birazcık ısıtmak gerekir­­. Sonra ısıtan yağlar ve yumurta karışımını masaj hareketleriyle saçlara uygular­. 30 dakika saçları bu şekil­de beklettikten  sonra bol ılık su ile yıkar­.

Argan yağı, saçların sağlıklı ve çabuk uzanmasına yardımcı olacaktır­­. Buna emin olma­mak amacıyla hiç bir sebep bulun­maz­. Saçlar için argan yağı kullanımıy­la alakalı menfi yorumları bulmak olanaklı olmaz­. Lakin unutmamalı ki gerçek argan yağı yalnız­ca Fas’ta üretilir­­. Bu sebeple ürün ambalajı üstün­de başka bir üreten  ülke belirlenme­si halinde büyük ihtimalle bu ürün sahtedir­­. Argan yağı alırken  dikkatli olmakta büyük fayda bulunmakta­.