27 Şubat 2015 Cuma

Kepçe Kulak Ameliyatı Zor Mudur?

Sponsorlu Bağlantılar:

Kepçe Kulak Ameliyatı Zor Mudur?

Kepçe kulak ameliyatları her gecen  gün yenilenen  ve gelişmekte olan teknolojiyle beraber, bilhassa çocukluk çağları­nın alay konusu olan kepçe kulak deformiteleri­ni önüne geçiyor­. Kepçe kulak ameliyatı olmak isteyenlerin yaş ortalaması­nın düşmesindeki sebepte budur­. Artık aileler gönül rahatlığı ile 6 yaşını geçtikten sonra çocuklarına kepçe kulak ameliyatı yaptırabiliyorlar­.

Kepçe kulak ameliyatına uygun olan adaylara baktığımızda, kafatasına hatalı bir açı veren  kıkırdak sorunun­dan kaynaklı bir deformite ile karşılaşırız­. Bu hatalı kıkırdak sorunu, açı­nın kafatasına dik şekil­de yer etmesine ve kepçe kulağın oluşmasına yol açar­. Kepçe kulak ameliyatların­da işte bu hatalı kıkırdak düzeltilerek doğru açı verilmekte­dir­­. Ameliyat ortalama olarak 1 saat sürmektedir ve genel aneztezi uygulama­sı ile yapılmakta­dır­­.  Hasta kepçe kulak ameliyatı sonra­sı birkaç gün kulağın­da sargıyla gezer ve kulakların darbe almasın­dan kaçınılır­­. Yatarken  ise, yastık ve yorgan­dan etkilenmeme­si için, birkaç gün hafif oturur vaziyette uyku pozisyonu alınma­sı önerilmektedir­­.

Kepçe kulak ameliyatları ayrıca, iple kepçe kulak estetiği şekil­de de yapılmakta­dır­­.  İple kepçe kulak estetiği ayakta tedavi protokolleri­nin uygulandığı bir operasyondur ve kepçe kulak ameliyatıyla arasın­da bir dizi farklılıklar bulunur­. İple kepçe kulak ameliyatı arzu edilirse lokal aneztezi uygulama­sı ile yapıla­bilir­­. Kepçe kulak ameliyatın­da ise, genel anestezi şart koşulur­. Kepçe kulak ameliyatın­da kesi yapılarak mevcut deformite düzeltilirken, iple yapılmakta olan teknikte yalnız­ca kulağın iple açısı değiştirilir­­. İğneler aracılığıy­la kulağa sokulan ipler gerilerek mevcut sorun giderilir­­. Bu şekil­de yapılmakta olan estetikte herhangi bir kesi yapılmaz ve dolayısıyla kesi izi kalmaz­.

Klasik kepçe kulak ameliyatın­da kesi yapıldığın­dan iyileşme süreci uzamaktadır­­.  İple kepçe kulak estetiğinde ise, hasta işlemden sonra derhal sosyal hayatına geçiş yapmakta­dır­­.  Kepçe kulak ameliyatın­da kulaklar sargılanır, iple kepçe kulak işleminde ise yalnız­ca kulakların üzerine gelecek şekil­de ince saç bandı takılır­­.

Kepçe kulak ameliyatını tercih eden hastalara bakıldığında, cerrahi metodu birçoğu kez açılma olmaması için ipli tekniği seçmedikleri­ni söylerler fakat esasın­da iple kepçe kulak operasyonunun yalnız­ca %2 lik bir kısım hastada bu sorun görülür­. Bu da hastanın iyileşme süreci boyunca tavsiye edilen  uyarıları dikkate almamaların­dan kaynaklanmaktadır­­. Kepçe kulak ameliyatı diğer estetik ameliyatlar göz önüne alındığında onlara nazaran daha kolay bir ameliyattır ve daha az rahatsız eder.

İlgili aramalar: kepçe kulak ameliyatı zor mudur, kepçe kulak estetiği zor bir ameliyat mıdır