8 Mart 2015 Pazar

Tam Buğday Ekmeği

Sponsorlu Bağlantılar:

Tam Buğday Ekmeği

Beslenmeyi kısaca tanımlayacak olursak; insanın büyümesi ve gelişimi için, yıllar boyu sağlığı­nın ve üretkenliği­nin devamını sağlayabilmesi için vücuduna faydalı olacak gıdaların alınarak bu gıdaların faydalı bir biçimde vücut­ta kullanabilmesidir­­. Yurdumuz­da beslenme bozukluğunun sebep olduğu bir sürü huzursuz­luk bulunmaktadır­­.  Bu rahatsızlıklar çocuklar ile bebekler­de malnütrisyon, kansızlık, şişmanlık, vitamin eksikliği, guatr, dişlerin çürüme­si olarak görülmekte­dir­­. Beslenme problemleri yetişkinlerde ise; şişmanlık, hipertansiyon, şeker hastalığı, kalp hastalığı ve damarlar­da görülmekte olan hastalıklar sebep olduğu hastalıkların bazılarıdır­­.  Yeterli olmayan ve de hatalı beslenmelerin ne­denleri, yetersiz gelen  ekonomik koşullar, yetersiz bilgiler ile uygulamada yapılmakta olan hatalardır­­.  Yapılan araştırmaların göstergesi Tam Buğday Ekmeği yiyecek değeri fazlaca olan besinlerdendir­­.
tam buğday ekmeğinin faydaları


Tam Buğday Ekmeği Faydaları
* İçinde bulunan biyoaktif bileşenleri yardımıy­la çok yüksek bir yiyecek değerine sahiptir tam buğday ekmeği­.
* Tam Buğday Ekmeği bedene Vitamin B yönüyle, mineraller ve posa yönün­den  mü­him bir kaynaktır­­.
* Bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar.
* Kandaki lipitlerinde kontrolünü sağlar.
* Vücuttaki şekerin de gözetiminde faydalıdır tam buğday ekmeği­.
* Tam Buğday Ekmeği vermiş olduğu enerji­nin az olmasıyla, tokluğun uzun süre devamını sağlar­. Bu şekil­de de alınma­sı gerekli enerji ile obezite tehlikesin­den  korur­.
* Bazı kanser türlerine karşıda koruyucu olur tam buğday ekmeği­.
* Yüksek tansiyon hastalarına da oldukça faydalı bir besindir tam buğday ekmeği­.
* Kalp hastaları, damar rahatsızlığı görülmekte olan kişiler içinde yararlıdır­.
* Tam tahıllı ürünlerin sağladığı magnezyum, glikoz kullanımını pozitif yönde etkileyerek, içinde var olan E vitamini, başka antioksidanlar ile metabolik sendrom problemi­ni engellemede fayda sağlar­.


Tam Buğday Ekmeğinin Zararları
Tam Buğday Ekmeğinin, Çölyak hastalığı olan insanlar tarafından mutlak suretle diyetisyene ya da doktora danışılarak kullanı­mı gerekir­­.