3 Mart 2015 Salı

Vicks (Vikis) Nedir?

Sponsorlu Bağlantılar:

Vicks (Vikis) Nedir?

VICKS, bazılarımızın deyimiyle vikis, uzun yıllar­dan bu yana yediden  yetmişe herkes tarafından kullanılan bir merhemdir­­. İçinde mevcut olan kafur ve mentol yardımıy­la sürülen  noktalar­da ki kılcal damarları genişleterek toksinleri vücuttan attırır ve ağrıyı azaltmaktadır­­.  Bununla birlik­te ökaliptol, terebentin ve mentol yardımıy­la solunum yollarını düzenler, akciğerler­deki salgıyı arttırmaktadır­­.  VICKS’i yalnız­ca solunum yolları için kullanıyor iseniz yanılıyorsunuz­. İşte, VICKS’in bilinemeyen  diğer faydaları:

Ayak tabanlarını rahatlatır
Gece yatarken  ayak tabanlarınıza VICKS sürün, ovalayarak yedirin ve çoraplarını giyin­.

Öksürükte
Öksürüğünüz var ­ise hemen  kesildiği­ni fark edeceksiniz­. Bilhassa gece meydana gelen  öksürükleri bu uygulama hemen  durdurur­.

Kas ağrılarında
Uzun yürüyüşler ve spor­dan sonra meydana gelen  kas ağrıların­da Vicks ağrıyı giderir ve rahatlatır­­. Bun­dan dolayı ağrıyan kaslarını­zın üzerine merhemi yedirerek sürmek çok tesirlidir­­.

Mantar
Ayak tırnaklarınızda tırnak mantarı varsa, Viks’i kullanı­nız­. Tırnaklara yaklaşık 2 hafta kadar viks sürdüğünüzde zaman içerisinde rengi koyulaşacak ve mantarlar ölecektir­­. Normal ve sağlıklı tırnaklar çıkmaya başlayacaktır­­.

Morluklar ve şişliklerde
Darbe netice­si ya da düşme ile meydana gelen  morarmalar da ve şişmeler de kullanılan viks, alanı rahatlatır­­. Morluklar oluşmaz, şişmeler iner­.Baş ağrısın­da alnınıza sürecek olduğunuz bir miktar viks, basıncı azaltarak ağrıyı hafifletir­­.

Uyku
Uyku probleminiz varsa, ılık su içerisi­ne atılan viks’i odanızda bırakın­. Viks’in buharı odayı doldurduktan sonra çok rahat uyuduğunuzu fark edeceksiniz­.

Enfeksiyondan korunmada
Enfeksiyon kapmayı engellemek amacı ile yaralandığınızda viks kullana­bilirsiniz­. Evinizde kedi besliyorsanız, kediler tırmalamayı severler­. Kedini­zin en  çok tırmaladığı alana bir parça viks kullanı­nız­. Kokusu kedini­zin o noktaya gitmesi­ni engelleyecektir­­.

Sinek ve böcek kovucu
Bir kene tarafı ile ısırıldığınızı fark ederseniz hemen  oraya viks sürün­. Güçlü olan kokusu kenenin hemen  kendisi­ni bırakmasını sağlayacaktır­­. Sivrisinekler tarafı ile çok ısırılıyorsanız açıkta kalan yerlerinize bir miktar viks sürün­. Sivrisinekler sizi ısırmayacaktır­­. Bununla birlik­te sivrisinek ısırığına sürülen  viks, kaşıntıyı keser­.

Soğuk algınlığı ve gripte
Gripseniz ve kendinizi kötü hissediyor ve hırıltılı öksürüğünüz varsa, göğsünüze ve sırtınıza viks sürün­. Birer gazete kağıdı ile üzeri­ni kapatın ve giyeceklerinizi giyin­. Göğsünüz yumuşayacak ve öksürük ortadan kalkacaktır­­.

İlgili aramalar: vicks nedir, viks ne işe yarar, vikis ne için kullanılır