17 Nisan 2015 Cuma

Doğumdan Sonra Tekrar Eski Haline Nasıl Dönülür?

Sponsorlu Bağlantılar:

Doğumdan Sonra Tekrar Eski Haline Nasıl Dönülür?

Kadınlar anne olmaları­nın hemen  ardından, hamilelik öncesi görünümlerine dönmek ve çekicilikleri­ni muhafaza etmek istiyorlar­. Fakat doğumdan sonra vücut­ta meydana gelen  değişiklikler, fazlalıklar ya da sarkmalar buna i­zin vermeyebiliyor­.

Bunu şöyle anlatmak mümkün; Karnın iki yanın­da yer alan ve arada 1­.cm­.’lik bağ doku bulunmakta olan iki tane kas bulunur­. Doğum sırasın­da içer­de yer oluşma­sı için iki kas arasın­da ki bağ doku bazı zamanlar 10* 15 cm­.’e kadar esner ve yırtılır­­. Lakin doğumdan sonran­da bağ dokusu tekrar lastiksi bir yapı gibi kasları bir araya getirmez­. Superplast Estetik Cerrahi Merkezi’n­den  Op­.Dr­. Coşkun L­.Taşçı, bu durumun zayıflamakla veya egzersiz ile düzelemeyeceği­ni , birçoğu hanımda bu duruma eşlik edici deri fazlalığı ve yağlanmada kötü bir görünüm oluşturduğunu belirterek, klasik ve modern lazer destekli teknikle karın germe işlemleri­ni anlattı­.

Klasik Yöntem İle Karın Germe
Klasik yöntemde ameliyata kesi ile başlanır­­. Bu kesi kasların yırtık olduğu yere kadar açıla­rak elle dikilir­­. Bel ve karın bölgesindeki yağlar cerrahi teknikle ya da klasik olarak liposuction ile alınmaktadır­­.  Bu yöntemde hasta 7* 10 gün sonra banyosunu yapa­bilir ve 2* ila 3 ay sonra sosyal hayatlarına devam edebilmekte­dir­­.

Lazer Destekli Endoskopik Karın Germe
Modern metod ise bütün karın ve bel bölgesindeki yağların lazer lipoliz ile alınmasını, sonr­dan endoskopi yardımıyla kasların onarılışı ve yalnız­ca fazla deri­nin alınmasını kapsıyor­. Bu metod klasik metod­dan çok daha kısa, ağrısız ve konforlu bir işlemdir­­. Hastalar hiç bir zaman V biçimin­de yatmak zorun­da değillerdir­­. Operasyonun sonrasındaki gün yürüyerek evlerine gide­bilirler­. 3 gün sonra bandajları açılır ve banyo yapa­bilirler­.

Modern yöntemde göbek deliği­nin yeri değişir mi?
Değişmez, göbek deliği­nin göbek derisi­nin bir parçası değil kendi kablosuyla kasların arasın­da çıkan bağımsız bir yapı olarak değerlendiriyoruz­. Eski göbek deliği orjinal yerinde olduğu şekil­de kalıyor yalnız­ca karın derisi ile temas ettiği nokta değişiyor­.

Yeniden  hamile kalına­bilir mi?
Bu operasyon yeniden  hamile kalınmasına engel bir durum yaratmaz­. Gebelikdan sonra onarılan kaslar arası yapı tekrar esner fakat istendiği takdir­de işlem tekrarlana­bilir ve düz bir karın sağlanabilir­­.