11 Nisan 2015 Cumartesi

Ellerde ve Ayaklarda Uyuşmanın Nedeni

Sponsorlu Bağlantılar:

Eller­de ve Ayaklar­da Uyuşmanın Nedeni

El-ayak uyuşması­nın ve karıncalanması­nın ne­denlerine bakacak olursak, mesela sol serçe parmağı uyuşma­sı yaşıyorsanız elinizde bir sinir sıkışma­sı veya bileğinizde bir sinir sıkışma­sı ola­bilir, el bileğiniz sabah kalktığımızda çok ağrıyor ve uyuşmuş ise elini­zin üzerine yatmış ola­bilirsiniz

Karpal Tünel Sendromu: El parmaklarınız uyuşuyor ve karıncalanıyor ise el bileğinizde karpal tünel sendromu ola­bilir, bazısı geçicidir, bazıların­da ameliyat ile sıkışan sinirin alınması gerekir­­. Raynaud hastalığı: bu hastalıkta soğuğa karşı has­saslık vardır, uyuşmanın kaynağı soğuktur, ellerinizi ve ayaklarınızı sıcak tutmalısı­nız­.

Servikal ostreoartrit: Servikal uyuşmalar ve ağrılar 50 yaşın­dan sonra ortaya çıkar. Boyun ağrılarıyla beraber seyreder, uyuşmalara neden  ola­bilir

Bel fıtığı, disk kaymaları: bu hastalıkta kollar­da uyuşma yapa­bilir­­. Çeşitli Sinir hastalıkları: nörolojik hastalıklar da el ve ayak uyuşmasına yol açar­.

Kalp Krizi Belirtileri: Sol kol uyuşma­sı bilhassa kalp krizi belirtileri içerisinde sayılır fakat her sol kol uyuşma­sı kalp krizi belirtisi olmaz­. Sol kol uyuşmaları başka kalp krizi belirtileriyle birlikteyse anlam ifade eder­. o yüzden  her kol uyuşmasın­da telaş etmeye lüzum bulun­maz­.

El ve ayak uyuşmaların­dan korunma amacıyla neler yapa­biliriz­. Sağlıklı beslenmeli herşeye en  doğal haliyle tüketmeliyiz Bol bol spor yapmalıyız yaşlılar daha hafif sporlar yapmalı aynı konumda uzun süre durmamamız gerekir­­. Bilgisayar çok kullanıyorsa her 30 dakikada bir elimizi belimizi omuzumuzu kolumuzu dinlendirmemiz gerekir­­. yatak seçimine dikkat etmeliyiz geniş yataklar almalıyız elimizi kolumuzu rahat koyabilmemiz lazım. Sigara içmemeliyiz alkol kullanmamamız gerekir­­. Kan damarlarına etki edici yağlı yiyeceklerden  ve kolesterolden  uzak durmamız gerekir­­.

İlgili aramalar: ellerde uyuşmanın nedenleri, ayaklarda uyuşma neden olur