14 Nisan 2015 Salı

Gebelikte Beslenmenin Önemi

Sponsorlu Bağlantılar:

Gebelikte Beslenmenin Önemi

Mutlu ve sağlıklı bir bebek dünyaya getirmenin gerekliliklerin­den  birisi beslenmeye gösterilecek özenle bağlantılı­. Yapılan incelemeler göstermekte­dir ki, sağlıklı bir bebek dünya getirmenin baş şart­ları n­dan birisi olan beslenmeyi düzene ve ba­riz bir sisteme oturtmak, bebeğini­zin ve si­zin sağlığınıza gösterecek olduğunuz özenin göstergesi sayılıyor­.

Hamilelikten  önce hamilelikten  sonra

Yaşantınız artık hamilelikten  önce ve hamilelikten  sonra diye ikiye bölünmüş durumda mıı

Bebeğini­zin sağlıklı doğma­sı için her şey si­zin yaşam tarzınıza ve onun için yaptığınız küçük ama mü­him yaşam değişikliklerine bağlı­. Eğer bebeğini­zin genler ve yapısı gereği herhangi bir sorunu yoksa, sağlıklı olma­sı adına bütün iş size düşüyor­. Onun daha sağlıklı, daha güçlü ve sağlam olma­sı artık si­zin elinizde­. Bu da bilhassa beslenmenize dikkat etmenizle olanak­lı­.­.­. Eğer bütün hamileliğiniz boyunca, yani yalnız­ca dokuz ay gibi bir zaman diliminde yediğiniz şey­lere içtiklerinize dikkat ederseniz daha ileride ki yaşam, siz ve bebeğiniz için çok daha problemsiz geçecektir­­. Önce şu hamilelik evresi­ni atlatın­.­.­. Emzirme sürecindeki beslenme düzeniniz de kendi kendi­ne yola girecektir­­. Zira ba­riz bir müddet aynı beslenme programına bağlı kalan vücut ister istemez metabolizmada değişikliklere gidiyor­. Siz sağlıklı bir bebek dünyaya getirmenin mucizesi­ni yaratırken, bu mucizeyi de devamlı kılmak amacıyla elinizden  geleni esirgemezsiniz herhalde­.

Beslenme bozukluğu demek sorunlu bebek demektir. Üstelik gerçekleştirilen  incelemeler hamilelik esnasın­da beslenme diyetinde tutarlılık gösteren  annelerin çocukları­nın sağlıklı doğma oranı­nın yüzde 95 olduğunu gösterir­­. Eğer devamlı atıştırır, sağlıksız ve yiyecek açısın­dan düşük gıdalar yerseniz bebeğini­zin erken  veya ölü doğma ihtimali artar­. Ve üzülerek bildirmeliyiz ki beslenme bozukluğunuza bağlı bir şekil­de çocuklar­da zeka geriliği veya fiziksel kusurlar ortaya çıkar­.

Ayrıca dengeli besle­nip geçirecek olduğunuz hamilelikte bebeğiniz kadar siz de rahat edeceksiniz­. Zira ağır, yağlı, bol kalorili, yiyecek açısın­dan fakir, kalori açısın­dan zengin yiyecekleri tüketmek si­zin sağlığınıza da zarar veriyor­. Hem iyiden iyiye hantallaşan vücudunuz artık isyan etmeye başlar hem de türlü sağlık sorun­ları de beraberinde geliyor­. Fakat unutmamanız lazım olan bir şey bulunmakta­. Beslenmenize dikkat edin, sağlıklı bir yiyecek diyeti programı uygulayın derken, kendinizi aç bırakın demiyoruz­. Zira böyle bir durum si­zin kadar bebeğinizi de etkilemektedir­­. Önemi olan olan bebeğin gelişimi­ni ve si­zin gebeliğiniz esnasın­da gereksinim duyduğunuz yiyecek maddelerini, eksiksiz olarak ba­riz bir program dahilinde almanız­. Örnek verecek olursak folik asit, demir, çinko, vitamin ve mineraller içeren  yiyeceklerden  tüketmeniz gerekir­­. Üstelik hamileliğiniz süresince kendinize yani beslenmenize dikkat ederseniz, doğum sonrası aldığınız kilolar­dan kolaylık­la kurtula­bilir, bedenini­zin en  kısa bir zaman­da biçimli duru­ma gelmesi­ni sağlaya­bilirsiniz­.

İki kere düşünün

Unutmayın mü­him olan, dokuz ay süresince kendinizden  daha fazla bebeğinizi düşünmeniz­. Yiyecek olduğunuz her yemek öncesi iki kere düşünün, "karnımdaki minicik bebek bu yediklerimden  nasıl etkilenir" diye­. Acılı, bol yağlı, veya bol şekerli besinler tüketen  normal bir insanın bile sindirim için ne kadar büyük bir mücadele verdiği­ni gözönüne almanız gerekir­­. Kaldı ki işin içinde hayat­ta kalma­sı size bağlı olan minicik bir beden  savunmasız olarak ne verirseniz onu kabul etmek zorun­da kalıyor­. O neden­den  dolayı her zaman artık tek başınıza olmadığınızı ve ekstra bir canlı­nın da sizinle beraber her şeyden  etkilendiği­ni düşünün­. (Konumuz gereği yalnız­ca "hamilelikte beslenme" üstün­de duruyoruz ama siz yine de sigara içerken, alkol alırken, hat­ta kahveyi fazla kaçırdığınız da bile iki kere düşünün­. 'Bebeğim içer­de ne durumda diye'­. Hat­ta sigara içilen  ortamlar­dan bile uzak duru­nuz­. Unutmayın yalnız­ca 9 ay)

İlgili aramalar: gebelikte beslenmenin önemi, hamilelikte beslenme